Belgisch_kampioenschapDit weekend werd in Malle gestreden om het Belgisch kampioenschap zaalvoetbal voor Brandweerploegen. Op dag één werd er zeer sterk gepresteerd door de pompiers van Ravels. Ze hadden namelijk al hun wedstrijden gewonnen en behaalde zo een mooie 12 op 12. 

De eerste wedstrijd tegen Wuustwezel werd gewonnen met 4 - 2. Vervolgens moesten de collega's van Beerse eraan met 8 - 1. Brandweer Ravels - Lebbeke werd 6 - 3 en laatste wedstrijd dag 1 klopte ze Leopoldsburg met 7 - 3. Door dit resultaat mochten zij verder naar dag 2 in het tornooi.

De eerste wedstrijd zondag was tegen brandweer Lier, deze werd vlot gewonnen door Ravels met 6 - 1

De tweede wedstrijd die zou bepalen of ze verder mochten en zo bij de laatste vier zouden terecht komen was tegen Wuustwezel. Zaterdag hadden ze daar vlot van gewonnen, maar dit maal hadden ze een andere ploeg bij. De wedstrijd werd toch door Ravels gewonnen met 2-1, die dus als groepswinnaar verder mochten naar de kruisfinales.

Hier in mochten ze het opnemen tegen brandweer Lendelede (West-Vlaanderen). Dit was een spannende wedstrijd die werd gewonnen door Lendelede, misschien een beetje onterecht, want Ravels had 3x op de paal geschoten en de meeste kansen gehad. Maar als het scoren niet lukt krijg je het deksel op de neus. Eindstand 4-2.

De kleine finale werd gespeeld tegen Antwerpen 1, al 3 jaar op rij Belgisch kampioen. Bij de mannen van Ravels was de fut er een beetje uit, en door de vele wedstrijden ging het lopen ook niet meer zo vlot bij iedereen, na een mooie prestatie werd de wedstrijd gewonnen door Antwerpen met 4 - 0.

Zo eindigde onze brandweer op een mooie 4de plaats. Voor een klein korps als Ravels is dit zondermeer een hele mooie prestatie tussen al die grote korpsen.

Brandweer Gent was uiteindelijk de verdiende winnaar van het tornooi.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren