DSC_5151Vrijdagavond omstreeks 19.15 uur is de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan de Onze Lieve Vrouwstraat te Ravels. Bij aankomst van het eerste voertuig stelde deze vast dat het om een uitslaande brand op de zolderverdieping ging. Bij de daarop volgende binnenaanval stootte de ademluchtploeg op een hennepkwekerij.

110311_OLV-straat_RavelsHierop is de brand van buitenaf aangevallen tot dat de stroomtoevoer van de installatie spanningsvrij werd gemaakt. Doordat een binnenaanval te gevaarlijk was heeft het pand behoorlijke schade opgelopen. De brandweer kwam ter plaatse met de autopompen 551,552 en de 553, de hoogwerker 752, de tankwagen 852 en de commandowagen 853. Voor de brandweer Arendonk kwam de o.v.d. ter plaatse. De brandweer was tot 23 uur aanwezig op de locatie.

110311_OLS-straat_Ravels_-_electrisch_netwerkHet deels afgebrandde huis werd sinds enkele maanden gehuurd door een Nederlander. Een hardwerkende gast dachten de buren omdat hij enkel 's nachts thuis was. Maar blijkbaar was hij daar dan enkel om zijn plantjes te verzorgen. De hele zolderverdieping, die voorheen nooit werd gebruikt, was ingericht als hennepplantage. De nodige electriciteit werd afgetapt voor de meter. Uit voorzorg werd daarom heel voorzichtig te werk gegaan door de brandweer. Commandant Jos Dickens liet daarom een ploeg van Electrabel optrommelen om de meter te komen afsluiten. 110311_Brand_Ravels_OLV-straatVan de veertigjarige Nederlander was gisteravond geen spoor. De verhuurder van de woning, de familie B. die naast de getroffen woning woont, was enigzins aangeslagen door de feiten.   

info en foto's op www.brandweerravels.be

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren