De firma WellAgri uit Zondereigen krijgt heel wat tegenwind sinds het een vergunning aanvroeg voor een vergistingsinstallatie op de site van de oude Pannenfabriek van Oud-Turnhout. Vooral buurtbewoners uit Ravels zijn sterk gekant tegen de mogelijke bouw ervan. Maar ook de gemeentebesturen van Ravels en Oud-Turnhout hebben hun bedenkingen. Intussen haalde een actiecomité al meer dan duizend handtekeningen binnen.

Dinsdagavond was er een informatie-meeting van de firma WellAgri in het gemeentehuis van Oud-Turnhout.  Zowat  130 buurtbewoners en een delegatie van beide gemeentebesturen luisterden mee. Zij denken vooral met stank, luchtvervuiling en zeker ook verkeersoverlast te maken te krijgen. De biogasinstallatie zou op amper 500 meter van een woongebied met zowat 120 huizen komen te staan. Vrachtwagens zouden daar telkens moeten passeren.

Een deskundige van het bedrijf probeerde de aanwezigen te sussen met wat technische informatie. Zo is er sprake van de verwerking van afgekeurde en vervallen voedingswaren binnen een volledig gesloten circuit, zonder geurhinder dus. Het doel is verder om door vergisting groene stroom te ontwikkelen. Ook het aantal transporten minimaliseerde de firma in hun betoog.

Het actiecomité twijfelde aan deze uitleg en hoopt dat de gemeentebesturen hen daarin volgen. Met een petitie hopen zij alvast heel wat anti-stemmen te bekomen. De teller staat intussen al boven de duizend. Via de website www.ravelsingevaar.be kunnen geinteresseerden een elektronisch bezwaarschrift tekenen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren