Aanbouw OCMW DreefHet gemeentebestuur van Ravels heeft een oplossing gevonden voor het slecht geregelde ziekenwagenvervoer binnen onze gemeente. Na een langdurige en hardnekkige zoektocht is er een samenwerking bekomen met het Witte Kruis België nv. Vanaf 1 april zal een permanent bemande ambulancedienst aktief zijn vanuit een nieuw gebouw naast de huidige OCMW-site.

Het is een probleem dat al lang aansleept. De wachttijden voor een ambulance in Ravels, vooral dan in de vele buitengebieden en in Poppel, lopen al jaren veel te hoog op. Dat loopt voor sommige plaatsen zelfs op tot meer dan een half uur, en dat is simpelweg levensbedreigend.

In het verleden sprak het gemeentebestuur al verschillende keren met allerlei ambulancediensten en zelfs privéfirma’s. Steeds weer stootte men op het enorme kostenplaatje, vaak te veel voor een gemeente als Ravels om op te hoesten. Daarom ook doken de afgelopen maanden her en der binnen Ravels zogenaamde aed-toestellen op, zeg maar defibrillators. Deze konden in geval van een hartstilstand alvast voor de eerste zorgen dienen.

Maar nu is er eindelijk een oplossing uit de bus gekomen. Het gemeentebestuur is daar alvast zeer gelukkig mee, zeker nu de vrijwilligers van de ambulancedienst RWP gestopt zijn met deze activiteiten. De overeenkomst is gesloten met het Witte Kruis België nv, een service die zijn oorsprong kent in Nederland en die al in stond voor het secundaire, minder dringende, personenvervoer. Bij ons gaan ze dus een permanent bemande ambulancedienst opzetten. Daardoor zullen de aanrijtijden bij noodgevallen sterk verminderd worden tot gemiddeld 6 minuten, een sterke maar noodzakelijke vooruitgang.

De ambulancepost komt in een nieuwe ruimte die momenteel wordt gekoppeld aan het huidige OCMW-gebouw aan de Dreef in Weelde. Om tijdig operationeel te zijn is het Witte Kruis België reeds bezig met het opleiden van mensen die de dienst vanaf 1 april zullen bevolken. En nee, het gaat niet om een aprilgrap !

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren