17 mei 2012 Koens Molenbrood 7Er is de afgelopen dagen al veel geschreven en gesproken over Koen’s Molenbrood, het nieuwe huismerkassortiment van broden waar bakker Koen Dilen mee uitpakt.  Voor dit ambachtelijke project heeft Koen  de samenwerking opgezocht met de plaatselijke meer dan 130 jaar oude stellingmolen “Arbeid adelt” die recentelijk gerestaureerd is. Op Hemelvaartsdag nodigde Koen zowel de pers als familie en vrienden uit op de presentatie van het brood. Burgemeester Walter Luyten kreeg het eerste brood aangeboden.

17 mei 2012 Koens Molenbrood 2Onze burgemeester sprak de menigte ook kort toe. Hij had veel lovende woorden voor zowel het initiatief van bakker Dilen als voor het werk van de molenaars in Weelde. En vooral het feit dat die twee mekaar gevonden hebben in dit project vond hij knap. Burgemeester Luyten maakte van de gelegenheid ook gebruik om de molenkring Arbeid Adelt te feliciteren met het feit dat ze onlangs nog een kenteken kreeg uitgereikt als Actieve Molen 2012. De nominaties hiervan werden voorgedragen door de molenverenigingen die deel uitmaken van het Molenforum Vlaanderen vzw.

17 mei 2012 Koens Molenbrood 8Na zijn mooie woorden kreeg onze burgervader uit handen van Koen Dilen als eerste een molenbrood aangeboden. De aanwezigen werden daarna uitgenodigd om deel te nemen aan een heerlijk buffet, vol van Koens nieuwigheden. De zowat honderd aanwezigen genoten met volle teugen van al dat lekkers.

Koen’s Molenbrood

17 mei 2012 Koens Molenbrood 6In de molen Arbeid Adelt wordt het speciaal voor Koen’s molenbrood geselecteerde tarwe gemalen op authentieke molenstenen. De tarwe wordt zeer rustig gemalen waardoor de temperatuur laag blijft en hierdoor alle smaakstoffen van het goede graan bewaard blijven. Het meel wat uit de molenstenen komt is zeer fijn gemalen.

In de bakkerij aangekomen wordt het meel verwerkt tot een deeg wat extra lange rijstijden krijgt. Hierdoor bereikt Koen dat de broodsmaak extra ontwikkeld wordt en de vershoudbaarheid verhoogt. Het bakproces maakt het brood helemaal af. Koens molenbrood wordt zelfs 2 maal gebakken. Hierdoor krijgt het extra smaak en een extra krokante korst, en dus voor u een extra lekkere boterham. 17 mei 2012 Koens Molenbrood 9Proef en geniet van Koens Molenbrood, het Molenbrood met extra smaak en een brood waar de regio trots op kan zijn.  

Koen’s Molen dubbel donker bevat verschillende granen zoals, tarwe, haver, gerst en geroosterde mouten. Het brood is rijk aan vezels en daardoor super gezond!

17 mei 2012 Koens Molenbrood 11Koen’s Molen grof is een specifiek brood vervaardigd van een mengsel van verschillende meel en volkorenmelen. Het brood is bereid met echte desem voor een authentieke broodsmaak te verkrijgen. 

Koen’s Molen wit is een ambachtelijk en extra gezond wit brood. Het meel is zeer fijn gemalen zodat het brood ook écht wit is. Extra zemelen maken het brood ook extra gezond. Het gebruikte desem staat borg voor een extra goede rijpe smaak. U proeft het verschil. 

17 mei 2012 Koens Molenbrood 10Koen’s Molensteentjes zijn kleine zachte broodjes. Zij horen thuis op de ontbijttafel maar doen het ook erg goed bij een diner of gewoon bij een lekkere kop soep.

Koen’s  Molenbrood is sinds afgelopen vrijdag te koop in de bakkerijen van Dilen.

17 mei 2012 Koens Molenbrood 1317 mei 2012 Koens Molenbrood 417 mei 2012 Koens Molenbrood 1417 mei 2012 Koens Molenbrood

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren