Er is de afgelopen dagen al veel geschreven en gesproken over Koen’s Molenbrood, het nieuwe huismerkassortiment van broden waar bakker Koen Dilen mee uitpakt. Voor dit ambachtelijke project heeft Koen de samenwerking opgezocht met de plaatselijke meer dan 130 jaar oude stellingmolen “Arbeid adelt” die recentelijk gerestaureerd is. Op Hemelvaartsdag nodigde Koen zowel de pers als familie en vrienden uit op de presentatie van het brood. Burgemeester Walter Luyten kreeg het eerste brood aangeboden.
Onze burgemeester sprak de menigte ook kort toe. Hij had veel lovende woorden voor zowel het initiatief van bakker Dilen als voor het werk van de molenaars in Weelde. En vooral het feit dat die twee mekaar gevonden hebben in dit project vond hij knap. Burgemeester Luyten maakte van de gelegenheid ook gebruik om de molenkring Arbeid Adelt te feliciteren met het feit dat ze onlangs nog een kenteken kreeg uitgereikt als Actieve Molen 2012. De nominaties hiervan werden voorgedragen door de molenverenigingen die deel uitmaken van het Molenforum Vlaanderen vzw.
Na zijn mooie woorden kreeg onze burgervader uit handen van Koen Dilen als eerste een molenbrood aangeboden. De aanwezigen werden daarna uitgenodigd om deel te nemen aan een heerlijk buffet, vol van Koens nieuwigheden. De zowat honderd aanwezigen genoten met volle teugen van al dat lekkers.
Koen’s Molenbrood
In de molen Arbeid Adelt wordt het speciaal voor Koen’s molenbrood geselecteerde tarwe gemalen op authentieke molenstenen. De tarwe wordt zeer rustig gemalen waardoor de temperatuur laag blijft en hierdoor alle smaakstoffen van het goede graan bewaard blijven. Het meel wat uit de molenstenen komt is zeer fijn gemalen.
In de bakkerij aangekomen wordt het meel verwerkt tot een deeg wat extra lange rijstijden krijgt. Hierdoor bereikt Koen dat de broodsmaak extra ontwikkeld wordt en de vershoudbaarheid verhoogt. Het bakproces maakt het brood helemaal af. Koens molenbrood wordt zelfs 2 maal gebakken. Hierdoor krijgt het extra smaak en een extra krokante korst, en dus voor u een extra lekkere boterham. Proef en geniet van Koens Molenbrood, het Molenbrood met extra smaak en een brood waar de regio trots op kan zijn.
Koen’s Molen dubbel donker bevat verschillende granen zoals, tarwe, haver, gerst en geroosterde mouten. Het brood is rijk aan vezels en daardoor super gezond!
Koen’s Molen grof is een specifiek brood vervaardigd van een mengsel van verschillende meel en volkorenmelen. Het brood is bereid met echte desem voor een authentieke broodsmaak te verkrijgen.
Koen’s Molen wit is een ambachtelijk en extra gezond wit brood. Het meel is zeer fijn gemalen zodat het brood ook écht wit is. Extra zemelen maken het brood ook extra gezond. Het gebruikte desem staat borg voor een extra goede rijpe smaak. U proeft het verschil.
Koen’s Molensteentjes zijn kleine zachte broodjes. Zij horen thuis op de ontbijttafel maar doen het ook erg goed bij een diner of gewoon bij een lekkere kop soep.
Koen’s Molenbrood is sinds afgelopen vrijdag te koop in de bakkerijen van Dilen.