Weeldenaar Jeroen Van Alphen trekt per 1 februari de stekker uit De Brouwerij, de brasserie met steengrill restaurant, die hij dit jaar maart met veel goeie moed heropstartte. Maar de zaken liepen jammerlijk niet zoals gewenst en om niet met een financiële strop te eindigen heeft hij nu besloten om tijdig te stoppen met de uitbating van de horecazaak in het prachtige pand in het centrum van Weelde. Vanaf februari 2013 wordt hij vertegenwoordiger bij een horeca-groothandel. Hij wil vanaf dan ook zijn bijberoep als thuiskok opnieuw lanceren.

De BrouwerijHet wil blijkbaar maar niet lukken met De Brouwerij in hartje Weelde. Nadat het pand jarenlang bleef leeg staan besliste de gemeente Ravels enkele jaren geleden dan maar om het eens zo prestigieuze pand te kopen. De zalen werden gerenoveerd en kwamen te huur te staan voor partijen en organisaties allerhande. Dat bleek een mooie inspanning naar de bevolking toe te zijn, want de zalen zijn vaak bezet en dat tegen een erg schappelijke prijs. Ook de tuin werd onder handen genomen, zo kreeg de speeltuin een opknapbeurt, werd er een petanque-baan aangelegd en kwam er een Finse looppiste. Het horeca-gedeelte vooraan zou verhuurd moeten worden aan een concessiehouder. Maar het vinden van een kandidaat was niet gemakkelijk.

Zicht op_zaal_1__2_van_De_BrouwerijEerst werden Luuk Van den Bosch en Wendy Goossens gevonden als uitbaters, maar het jonge koppel dat ook cafe De Kroeg al uitbaatte en dat nog steeds doet, legden de boeken na zowat anderhalf jaar neer vanwege niet rendabel. Daarna kwam Jeroen Van Alphen aan zet. Hij was trouwens de enige gegadigde die zich kandidaat stelde bij de gemeente Ravels. Vooral toen de gemeente de huurprijs liet zakken naar € 950/mnd hapte de thuis- en kinderkok, die vooral door zijn sterke persoonlijkheid scoorde in het VTM-programma Mijn Restaurant, toe. Jeroen verklaarde toen dat het voor hem een uitgelezen kans was om in zijn geboortedorp en in zo’n prachtig kader iets op poten te zetten. Nu, amper tien maanden verder, blijft dus van zijn enthousiasme weinig over.

logo De_BrouwerijEr kwamen sinds de zomer nu eenmaal te weinig klanten om de zaak leefbaar te houden. De zaak is zeker niet failliet, maar Jeroen wil een faling wel voorkomen en houdt de eer nu liever aan zichzelf. Vooral toekomst gericht wil hij meer zekerheid in zijn leven. Binnenkort wordt hij ook voor het eerst vader en ook dat deed hem nadenken over een financieel gezonde toekomst.

De gemeente Ravels kan nu terug op zoek naar een concessiehouder, iets wat ongetwijfeld weer niet van een leien dakje zal lopen. Daarom zou het niet onlogisch zijn als de gemeente ook op zoek zou gaan naar andere alternatieven. Binnenkort krijgen we daarover zonder twijfel meer duidelijkheid.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren