ijsklokje -_dinnerworld_logologo EismannDinnerworld, het familiebedrijf van wijlen Staf Van Gils, wordt overgenomen door Eismann. Het Duitse concern dat in 1974 als diepvries-thuisdienst ontstond uit het tien jaar eerder opgerichtte Milchhof Eiskrem, neemt het volledige klantenbestand, zowat 20.000 adressen, en de 25 verkopers van de firma uit Weelde over. De produktie van het ijs blijft wel in handen van de familie Van Gils, net zoals de firmanamen IJsklokje en Van Gils Creaties.

De zaakvoerders lieten weten dat er een overeenkomst is gesloten met Eismann, dat in Belgie vanuit Geel fungeert. De volledige thuisverkoop wordt dus overgeheveld naar de Duitse groep die zo haar positie op de Belgische markt aanzienlijk kan uitbreiden. Anderzijds krijgt IJsklokje wel de mogelijkheid om zijn ijs via Eismann te internationaliseren. Het distributienet van Eismann reikt namelijk erg ver in Europa. Het omvat landen als Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, België, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg, Tsjechische Republiek en Nederland, met daar bovenop nog eens Brazilië en Hongarije. Voor IJsklokje zal dit ongetwijfeld een enorme productiegroei betekenen.

In 2011 realiseerde Eismann in Europa een omzet van circa € 600 miljoen. Het heeft meer dan 2 miljoen klanten en biedt aan meer dan 4500 mensen werk. Met de overname van Dinnerworld zal het zijn omzet alleen al in Belgie met zowat € 3,5 miljoen zien stijgen.

Eismann werd in 2002 nog overgenomen door het wereldbedrijf Nestlé, maar splitste zich in 2004 bij hun 30-jarig jubileum weer af. Intussen breidde het zich enkel maar uit.

"Met de overname van Dinnerworld vallen geen ontslagen in de vestiging in Weelde", aldus mede-eigenaar Marc Van Gils. "Ook de standplaats van de wagens voor de zogenaamde deur-aan-deur verkoop blijft in de Elzenstraat".

Over het bedrag dat aan de verkoop van Dinnerworld vast hangt werd niet gecommuniceerd.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren