© RAWEPO

Het woonzorgcentrum van Ravels is sinds maandag getroffen door het norovirus. 

Net als vorig jaar in dezelfde periode zijn ook ditmaal een ongeveer 25% van de bewoners en personeelsleden getroffen door het hoogst besmettelijke virus.

 

Bijna dag op dag hetzelfde scenario.

Vorig jaar schreven we op 20 januari bijna hetzelfde artikel dan vandaag. Ook toen was er en uitbraak in het WZC en bleef de cafetaria gesloten.

Twintig bewoners en personeelsleden raakten al besmet.

Toen maandag voor het eerst aan de alarmbel werd getrokken was het snel duidelijk dat het om hetzelfde virus ging dan vorig jaar. Diarree gepaard met buikpijnen, koorts en braakneigingen deden snel het ergste vermoeden en een onderzoek bevestigde dat het om het norovirus ging.

De procedures die gelden bij een besmettelijke ziekte werden dan ook onmiddellijk van kracht met een daarvoor opgesteld noodplan.

 

Bewoners in quarantaine op de kamer.

Bezoek werd eerst geminimaliseerd en de bewoners gingen op hun kamers in quarantaine. Het personeel is ondertussen erg alert op nieuwe gevallen en neemt alle mogelijke hygiënische maatregelen die er bestaan om verdere besmettingen te voorkomen. Daarbij is een handhygiëne en het dragen van beschermende maskers noodzakelijk.

Bezoek is ondertussen helemaal uitgesloten en ook voor het ophalen van de was van de bewoners zijn procedures die moeten worden gevolgd.

De nieuwjaarsreceptie die ook vorig jaar al in het water viel door hetzelfde virus moet ook ditmaal worden afgelast. Momenteel wordt bekeken hoelang de quarantaine nog zal moeten worden vol gehouden. Morgen zal na nieuw onderzoek beslist worden of het nog nodig is om het WZC nog langer gesloten te houden.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren