cado receptie

De officiële opening laat nog even op zich wachten, maar de eerste mensen maken al gebruik van het CADO huis in Ravels.

CADO Ravels is gelegen aan de Weeldestraat 7, vlakbij de oude geklasseerde lindenboom aan het Moleneinde.

 

Nieuwjaarsreceptie

Het pas geïnstalleerde zorgteam Rob, An, Loes en Sanne wilde het eerste jaar van het nieuwe CADO huis goed inzetten en organiseerde gisteren een kleine nieuwjaarsreceptie voor de mensen die al gebruik maken van het sociale huis.

cado2Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de bouw, maar de eerste klantjes komen al regelmatig over de vloer. De mensen die we tegenkwamen voelen zich el helemaal thuis in de warme atmosfeer die het huis uitstraalt en keuvelden rustig verder.

 

Wat is CADO eigenlijk, en zou het iets voor u kunnen zijn?

Terwijl de mensen genoten van een kopje koffie en een flink stuk zelf gemaakt gebak nam Rob Adams ons even mee voor een rondleiding voor wat meer informatie over de Collectieve Autonome Dagopvang (CADO). Rob is de leider van het project en wordt bijgestaan door 3 gemotiveerde dames die hun sporen in de zorgsector al ruim hebben verdiend en graag het CADO Ravels project een goede start willen geven.

Binnenkort plannen we nog een filmreportage die u nog meer inkijk geeft in het CADO Ravels project en die zal tonen hoe het huis er in de praktijk uitziet.

Op dit ogenblik zijn er een 7 à 8 mensen die al gebruik maken van CADO om één of meerdere dagen of halve dagen te verblijven in het huis.

In totaliteit zullen er maximaal 10 mensen kunnen worden opgevangen in het huis, als u denkt dat het iets voor u of één van uw ouders zou kunnen zijn moet u er snel bij zijn. 

 

cado1Perfecte tussenoplossing.

Een dagverzorgingscentrum (CADO) biedt overdag opvang en verzorging aan ouderen. Het centrum neemt tijdelijk de opvang en zorg over van de mantelzorgers of thuisdiensten.

Het dagverzorgingscentrum kan een oplossing zijn als u thuis wil blijven wonen en er niet elke dag iemand bij u langs kan komen voor verzorging of andere ondersteuning. Het centrum helpt u bij het wassen en de verzorging. Er worden activiteiten georganiseerd en u kan er kennismaken met de andere gasten. ’s Middags kan u kiezen voor een warme maaltijd.

De dagverzorgingscentra worden vaak aangeduid met de term CADO ofwel Collectieve Autonome Dag Opvang. Een CADO is vergelijkbaar met een ander dagverzorgingscentrum, maar verschilt omdat de zorg er wordt verleend door personeel van de dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg.

 

OPEN HUIS op 18 maart, zet de datum alvast in uw kalender.

Op 17 maart volgt de officiële opening van het huis en op 18 maart wordt er Open Huis gehouden. Dan kan iedereen eens komen kijken hoe het er uit ziet. Er zullen dan ook de hele dag rondleidingen worden gehouden door het CADO Ravels team aan de mensen die graag meer willen weten over het dagelijkse leven in een CADO huis.

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren