1 IMG 7032
Ravels kan zich gelukkig prijzen. Na het helse weer van zaterdag vreesden velen met ons dat het tweede Midzomerfeest een grot fiasco zou worden, maar niets was minder waar.
Vanaf de vroege morgen deed het eerst wat fletse zonnetje zijn best om er toch een mooie dag van te maken. 
 

Vroeg in de weer.

Omstreeks acht uur in de morgen was er al flink wat bedrijvigheid op en rond het marktplein en voor het gemeentehuis. Daar werden de kraampjes al opgesteld voor de Streekproducten, rommelmarkt en de gewone marktkramers die op de uitnodiging waren ingegaan.
 
Tegen de klok van 10 uur begon de ontvangstruimte van de gemeenteschool vol te lopen met lokale boeren die op de Academische Zitting waren uitgenodigd. Met een volle zaal van bijna 200 mensen kunnen we echt wel benadrukken dat dit initiatief een schot in de roos was van de organisatie van de gemeente Ravels in samenwerking met de  landbouwadviesraad.
 

Academische zitting wordt druk bijgewoond door lokale boeren.

1-IMG 70051-IMG 7038Minister Kris Peeters liet wat op zich wachten zodat de zitting alvast werd begonnen met als eerste sprekers onze burgemeester Walter Luyten en voorzitter van de landbouwadviesraad Leo Beyens.
Leo gooide met enkele opmerkelijke uitspraken al direct de knuppel in het bekende hoenderhok door te stellen dat de toekomst van de boeren er zeer slecht voorstaat. Terwijl Leo zijn toespraak verderzette werd door de aanwezige boeren zijn betoog kracht bijgezet door goedkeurend gemompel en knikten vele boeren uitbundig ja, ze waren het hiermee allemaal eens. Andere, meer behoudende politiekers keken een beetje vertwijfeld wanneer er door de voorzitter met scherp werd geschoten…
En Leo was nog maar de eerste spreker die het voor zijn boeren opnam. Later kwamen Georges Van keerbergen van de Boerenbond en Hendrik Vandamme van het Algemeen Boerensyndicaat nog om de moeilijke tijden die er zitten aan te komen verder toe te lichten. Jammer genoeg werden deze sprekers niet geremd door een gong als ze hun gegeven tijdslimiet overschreden zodat het al snel veel te laat werd om het voorop gestelde tijdschema aan te houden.
 

Minister Peeters probeert brokken te lijmen.

Ondertussen was ook minister Peeters gearriveerd en mocht hij zich proberen te verantwoorden voor de maatregelen die niet hij, maar Europa genomen heeft in verband met de rode en oranje etiketten waarmee vele landbouwers hun toekomst bedreigd zien.
Na zijn  korte betoog zag het er even uit dat hij zou worden belaagd door enkele heethoofden, maar gelukkig kwam het niet zover en werd enkel wat verbaal geweld gebruikt. De minister kon het zelf wel relativeren en begrijpt erg goed wat er op het bord van een boer komt als zijn toekomst en dat van zijn ganse familie in het gedrang komt.
 

Handjes schudden met de minister in de eettent.

 
1-IMG 70971-IMG 7108Na de receptie die werd aangeboden aan alle aanwezigen bracht de minister samen met de burgemeester en enkele gemeenteraadsleden een bezoek aan de tent waar op dat moment het eetfestijn bezig was om wat handen te schudden wat erg werd geapprecieerd door de aanwezigen.
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren