kinderspelen 2014 front
Het kermiscomite van Weeldestraat blijft vasthouden aan haar traditie. Ook dit jaar organiseerde het in het kader van Weeldestraat kermis weer tal van activiteiten, via dit medium kon je er niet om heen. De kinderen van de lagere school en de kleuterklasjes weten intussen dat ook zij niet vergeten worden met "Weld kermis".
In ruil voor enige prestaties tijdens de populaire kinderspelen krijgen ze van de organisatie een aardig centje mee om te spenderen aan de attracties. Zowel op maandag- als dinsdagmiddag zagen we niks dan lachende gezichtjes... mooi toch ?kinderspelen lopenDe kinderspelen zagen er dit jaar enigzins anders uit, zo werd er op maandag voor het eerst met de hele lagere school deelgenomen tijdens de namiddag, op een verplichte schooldag. Er moesten drie proeven doorstaan worden, enkele tientallen meters lopen met een lepel met knikker in de mond was daarvan de eerste. Vervolgens werd nog even getest wie de snelste sprinter van het gezelschap was, afgerond werd er met een wedstrijdje zaklopen. Leeftijd per leeftijd, meisjes en jongens apart werden deze spelletjes afgewerkt. En telkens mochten de jongeren langs de kassa passeren. kinderspelen ringgooienDat leverde elk minimaal tien euro op en nog wat lekkers van de friet- of smoutebollenkraam. Na deze activiteiten werden de leerlingen, onder toezicht van hun leerkrachten, losgelaten op het kermisterrein.

kinderspelen schoenen_zoekenOp dinsdagochtend konden de kleuters van Weelde naar de kermis om ondermeer wat rondjes te draaien op de paardenmolen, ook hier had het kermiscomite voor gezorgd. En na schooltijd, om stipt 16u30, mocht er deelgenomen worden aan het tweede luik van de kinderspelen. Ook nu werden de zowat 100 aanwezige kids onderworpen aan een aantal fysieke inspanningen. Dit keer mochten ze een zandbak omploegen, op zoek naar halve euro's, werd er een loopwedstrijdje op poten gezet op zoek naar de juiste schoenen en moest eenieder drie ringen rond een kegel zien te gooien. De allerkleinsten kregen een proef op eigen maat.kinderspelen zandbak

Na een half uurtje zat het er alweer, en met een goed gevulde hand stortten de meesten zich opnieuw op een of andere kermiskraam. Namens iedereen...dankuwel kermiscomite !
IMG 7976
Fotoreeks 1 LucJ : Kinderspelen 2014 - maandag

Fotoreeks 2 PdR : Kinderspelen 2014 - maandag bis

Fotoreeks 3 PdR : Kinderspelen 2014 - dinsdag

 

Twee dames die zich inzetten om geld in te zamelen voor de jaarlijkse Kinderspelen.  
IMG 6231 IMG 6229

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren