Van Raak_PoppelToen we dinsdag het bericht brachten over de speciale uitvoegstrook voor tankstation Van Raak in Poppel zijn we wat voorbarig geweest in onze berichtgeving. Omdat Goirle de helft van de kosten draagt die deze aanpassingswerken vergen gingen we er van uit dat  de andere helft door onze gemeente zou worden gedragen.

Dit was echter fout geredeneerd, de gemeente Ravels kon wettelijk financieel niet tussen komen in dit project omdat de werken volledig op Nederlands grondgebied worden uitgevoerd. Eerder heeft iets dergelijks ook al voor praktische problemen gezorgd toen aan het eind van de Schootseweg in Weelde een stuk fietspad diende aangelegd. Ook hier was sprake van werken op vraag van de gemeente Ravels op Nederlands grondgebied en moest een andere oplossing worden gezocht.
Goirle was van mening dat ze de kosten niet alleen kon dragen gezien de grote weerstand die enkele zaken op de grens al oproepen bij de Nederlandse middenstanders. De Goirlese ondernemers klagen al langer over het grote zuigeffect van hun cliënteel door deze zaken, vooral het tankstation en de drankenhandel die precies zich op de grens situeren en.  Tankstation Van Raak, zelf de meest geviseerde zaak die op de korrel werd genomen door collega tankhouders uit Nederland kwam zelf met de oplossing door zelf de helft van de kosten op zich te nemen. Op deze manier kon het project op relatief korte tijd worden verwezenlijkt zodat het terug veilig rijden is aan de grens in Poppel.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren