Van Raak_PoppelEnkele weken geleden al hebben we de problematiek van de verkeerssituatie aan de Grens in Poppel in de kijker gezet.
Ondertussen zijn er enkele oplossingen uitgewerkt met buurgemeente Goirle om de overlast die vooral tankstation Van Raak met zich meebracht te verbeteren aan beide kanten. De oplossing die echter is uitgewerkt kan niet bepaald rekenen op de steun van de Nederlandse pompstations, dit is concurrentievervalsing klinkt het vanuit Nederlandse hoek.
De oplossing bestond er vooral in om een special tankuitvoegstrook te creëren om de verkeerssituatie te ontmijnen. Aan dit voorstel hangt een prijskaartje van 8.000 euro,  een bedrag dat wordt gedeeld door de beide gemeentes Ravels en Goirle. En dat is nu net wat de Nederlandse pomphouders niet bevalt, zij moeten nu via hun belastinggeld gaan meebetalen aan het bevoordelen van hun concurrent uit België.

 


De Nederlandse regering heeft onlangs de accijnzen verhoogd op brandstoffen wat de Nederlanders uit de grensstreek ertoe aanzet om in België (lees: goedkoper) te komen tanken. Waarvoor zouden het anders Nederlanders zijn…. Dit heeft echter al tot gevolg gehad dat de omzet van pomphouder Janssen bijvoorbeeld met meer dan 50% is gedaald over het laatste jaar, van een kleine 400.000 euro naar net geen 190.000 euro en dat is niet langer houdbaar.

Als ze dan de eigen gemeente nog gaat meewerken om de Belgische pomphouders een handje te helpen houdt het op :"Het is de omgekeerde wereld. Ze investeren daar geld, terwijl ze beter iets voor ons zouden kunnen doen." Wat de gemeente dan voor de Goirlese pomphouders zou kunnen betekenen, weet Jansen ook niet. "We proberen samen met andere pomphouders om onze problematiek in Den Haag op de agenda te krijgen en dan doet de gemeente dit. Het is een principekwestie, dit kan niet."

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren