Jan Hoed was erbij, die kan 't weten... zijn verhaal:

2024 07 03 kioskfeesten1

Net als vorige editie speelde het gebeuren zich af op & rond De Kiosk, logisch uiteraard... het zijn “De Kiokfeesten” voor iets.

Maar ook opende het gezinsfestival net als vorig jaar met een 'kinderdisco' en stond 's avonds exact dezelfde band als vorig jaar op het podium: “Thats Live”.

Medelijden met de stier? Zeker niet, maar meer fun voor meer volk 😁

Ook de opstelling/indeling van het terrein was grotendeels hetzelfde als het jaar ervoor, maar  'de stier' bij voorbeeld werd vervangen door een groot hindernissenparcours op een luchtkussen met vervaarlijk ogende balken die je onderuit konden meppen... Maar het was minder gevaarlijk dan het eruit zag. De balken waren horizontaal met lucht gevulde lange kussens. Veilig!

Het grote voordeel in vergelijking met de stier van vorig jaar is het feit dat van deze attractie nu meerdere kinderen tegelijk konden genieten. De stier had maar één zitplaats.

Er was ook het schminktentje om de kindergezichtjes vrolijk te grimeren, een springkasteel, frituur, cocktailbar en een hele lang toog.

Om de kinderdisco nog aan het werk te zien was ik net iets te laat aangekomen, ik was thuis aan 't sleutelen geweest en hierbij de tijd een beetje uit het oog verloren. Wel kon ik met 'Dieter' van 'Kinderdisco DANSBAAR' nog snel een praatje slaan. En via Annelies van het feestcomité verkreeg ik later ook wat filmpjes en foto's.

Hartverwarmend leuk is het feit dat alle generaties zich hier kostelijk konden amuseren, kinderen, ouders, grootouders, enz... Maar ook de vrijwilligers blijken lol te hebben in hun taak. Mooi om zien...

Tussen de middag en avond programmatie pikte ik ook nog even een jazzoptreden mee in De Biertuin, daar toonde de band “JAZZCRAFT” het beste van hun kunnen.

's Avonds was de weide reeds goed gevuld toen ik arriveerde. Het was 'r een gezellige bende en  iedereen wou wel even op de foto, de ene poseerde en 'n andere liet zich dan weer al dansend op de gevoelige plaat leggen. Vijf mooie deernes uit “De Groes” stonden dan weer liever op 'n rijtje.

2024 07 03 kioskfeesten4

Ik had twee camera's bij: Mijn eigenste en eentje welke ik van RaWePo in bruikleen heb. Helaas kende ik dit toestel nog niet goed, ik had het nog maar enkele uren in mijn bezit. Daarom zijn de filmpjes mislukt, geen bewegende beelden dus, en geen geluid. Maar hieronder zal ik de link naar “Thats Live” plaatsen... dan kan u zelf een kijkje gaan nemen indien u wenst.

2024 07 03 kioskfeesten6

2024 07 03 kioskfeesten7

Tijdens de pauze van de band vroeg ik aan onze kersverse “held van Weld” (Bernard) om me even naar de V.I.P. ruimte te begeleiden zodat ik de muzikanten enkel vraagjes kon stellen. Dat dit gebeurde was 'n geluk voor Annemie van Mieke Pap, want deze stond in the middle of nowhere met haar grote schotels vol versnaperingen ten velde... Want de V.I.P. area was goed verstopt... deze kon je van de straat niet zien, haha...

De bandleden komen allen uit het Nederlandse Brabant, voornamelijk Goirle en Tilburg. Maar zanger Marc de Bruijn heeft een speciale band met Poppel, hij heeft hier jaren gevoetbald. Na zo'n 30 jaar heeft Marc nog steeds leuke contacten in Poppel en omstreken.

 Wel grappig was dat vele mensen me vroegen of mijn hoed weer bovenop de kiosk zou belanden of niet. Zij die vorig jaar het RaWePo verslag lazen weten wat ik bedoel... en dat zijn er velen: het artikel trok bijna 2.900 hits...!

Maar om nu even terug te keren naar het begin van dit artikel, en over het feit dat editie '23 en editie '24 zowaar bijna gelijkwaardig waren... dit stoorde totaal niet. Van mij mag men dit volgend jaar nog 's overdoen.

Never change a winning team!

https://www.thatslive.nl/

1rawepo camera FOTOREPORTAGE KIOSKFEESTEN © RAWEPO/JAN HOED

2024 07 03 kioskfeesten5

1 filmcameraKIOSKFEESTEN VOOR DE KIDS 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren