3verkes

Dreigende donkere wolken en dappere zeepkistenhelden: de Vijfde Zeepkistenrace van Weelde

Zondagvoormiddag leken donkere wolken roet in het eten te gooien voor de vijfde editie van de Zeepkistenrace in Weelde. Maar alsof de weergoden zeepkistenfanaten zijn, bleef het gelukkig zo goed als helemaal droog tijdens de spannende reeksen en finales. De gebuurten van de Turnhoutseweg-Elzenstraat konden opgelucht ademhalen en volop genieten.

Een Sprong in het Diepe (Letterlijk)

Ook dit jaar stond een stoet van 28 dappere teams klaar om de grote sprong in het diepe te wagen. Na de bijna-ramp van vorig jaar, waarbij de ramp zelf bijna rampzalig was, leek deze nu zelfs nog een tikkeltje hoger. Toeschouwers zagen er misschien het gevaar niet van in, maar wacht maar tot je daarboven staat, dan praat je wel anders!

deelnemers zeepkistenrace2024

Een Rotonde, Een Flosh, En Veel Lachen….

Bij het eerste blik op het parcours viel direct het gloednieuwe ronde punt op, een verrassingsaapje dat vrijdagavond uit de mouw van de van de organisatoren was gekomen. Freddy vond het namelijk wel een leuk idee om eens rond een lichtpaal te rijden. En alsof dat nog niet genoeg was, moesten de deelnemers ook de "flosh" pakken, een handigheidje dat vorig jaar werd geïntroduceerd en zwaar meegeteld werd in de eindafrekening. Geen flosh pakken? Dan kreeg je team vijf seconden straftijd, of zoals speaker Peter het noemde, een "bonus" tijd.

Starten met de Tamme Bostrappers en Antieke Techniek

Het altijd aanwezige team van de Tamme Bostrappers mocht de wedstrijden op gang blazen. Tijdmeester/waarnemer Koen startte de tijd remote et de “0” toets bij het startsignaal, zodat de kijkers de tijden live op het scherm konden volgen. Dit huzarenstukje vergde de nodige antieke techniek met uit de mode gerakte VGA kabels, Bluetooth verbindingen en verlengde USB kabels die met tape aan de deur moesten worden geplakt om verbinding te kunnen houden met het speakers duo. De rotonde deed zijn werk en de richttijden werden gezet.

bostrappers1

Traptractoren en Kleuterkracht

Tussen de reeksen door mochten de kleuters zich uitleven op traptractoren. Met een limiet van 40 deelnemers trapten ze alsof hun leven ervan afhing voor een zak snoep en een extra consumptiebon. Anders zouden ze waarschijnlijk nog steeds aan het rijden zijn.

tractor1

tractor2

Finales gemist door lokaal gerstenat?

Na de tweede reeks waren de kaarten geschud voor de finales. Slechts één lokaal team kon zich plaatsen. De meeste teams gingen zich te buiten aan het lokale gerstenat, wat zorgde voor conceptueel dubbelzicht bij de piloten en extra gewicht op de brug, een nefaste kombinatie voor de duwers. Het vooruitzicht op eeuwige roem in Weelde werd hierdoor niet gehaald.

garagebols

En de Winnaar Is...

Kort en krachtig, maar we komen er niet onderuit: De tijd waarmee beide teams van de Tamme Bostrappers de finales klokten, was onbereikbaar. Rijkevorsel ging dus alweer welverdiend aan de haal met de hoofdprijs. Team Garage Bols eindigde op de wel verdienstelijke, maar toch derde plaats, maar er zat dit keer echt meer in. Misschien dat er op mentaal vlak nog een tandje kan worden bijgestoken, en dan zit goud er volgend jaar zeker in. We kennen een psycholoog die volgend jaar meer vrije tijd gaat hebben. Misschien kan die de motivatie er wat inhameren…. Wie weet?

uitslag 16

uitslag 16

Uitslagen Finales

75

min16

super mario

dames

garage bols

podium

De Origineelste Kist

De prijs voor de origineelste kist werd voor de derde maal op rij gewonnen door de familie Geudens. Er zit daar wel wat artistiek talent als je er eens over nadenkt …. Met hun gitzwarte bolide die eruitzag als een reusachtige suppo was die eer dik verdiend.

geudens

Organisatie en Vooruitblik

Volgend jaar komt de zesde editie en er rijpen alweer nieuwe hindernissen in de breinen van de organisatie. Laten we nog even stilstaan bij dit fantastisch georganiseerde evenement dat met bijna 100 helpende handen telkens weer de toeschouwers weet te verrassen met een letterlijk spetterend spektakel. De vijftig vrijwilligers van de Turnhoutseweg-Elzenstraat verdienen een dikke pluim voor hun inzet. Ze zorgen ervoor dat 's avonds alles al bijna is opgeruimd na een zware, lange dag. Hulde aan hen, en een speciale dank van RAWEPO  aan de firma Verhoeven en Q-Lite voor hun steun aan de Zeepkistenrace om het mogelijk te maken om alles zo goed mogelijk in beeld te brengen.

helpersslechts enkele helpers van de groten hoop....

1rawepo cameraFotoreportage 5e Zeepkistenrace © RAWEPO / Jan Hoed

Dit jaar konden we rekenen op Jan Hoed AKA als Jan Versweyveld voor onze fotoreportages. Die kan u hier terugvinden in drie verschillende reportages, om u alvast wat te verlekkeren op de reportages kan u een 20 tal voorbeeldjes in dit artikel terugvinden …

TRAPTRACTORRACE 
ZEEPKISTENRACE  REPORTAGE 1
ZEEPKISTENRACE REPORTAGE 2

finn ferre sjoerd

flodder

geudens2

hel angels

herbie

hophopgaserop

moleneinde

picobello

redbull racers

tomatocar

turbow

garagebols2

En dat was het weer, beste mensen. Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer terug voor meer hilariteit, spektakel en ongeëvenaarde zeepkistenhelden!

1 filmcameraVideo reportages © RAWEPO

MET DANK AAN DE FIRMA'S VERHOEVEN & Q-LITE

REEKS 1
REEKS 2
TRAPTRACTORRACES
FINALES

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren