bedevaart paul baeyens1

Soms maken we in een lichtjes dronken toestand uitspraken die later voor onvergetelijke avonturen zorgen.

Dat was zeker het geval voor Paul Baeyens, de trainer van de U13 van KSK Weelde, die na het behalen van hun overweldigende succes een opmerkelijke belofte moest inlossen.

Zijn belofte? "Als woi de final winne in Westel, dan gaonne kik te voet naor Scherpenheuvel."

Onvergetelijke overwinning en start van een beloofde tocht.

En zo geschiedde. KSK Weelde U13 won niet alleen de provinciale Jeugdcup in Westerlo, maar triomfeerde ook in het interprovinciale toernooi in Temse. Afgelopen zaterdag was het zover. Om 5.00 uur 's ochtends vertrok Paul Baeyens, trouw aan zijn woord, richting Scherpenheuvel. Hij was niet alleen. Ploegafgevaardigde Jan Porto-Carrero, Stijn Jansen, Hans Jacobs, Wannes Huybs en Michiel Schellekens sloten zich bij hem aan voor de lange tocht.

bedevaart paul baeyens4

Een prachtige tocht met Gezel(lig)schap

De eerste 30 kilometer werden afgelegd met vastberadenheid en goede moed. Toen de ochtend overging in de middag, sloten ook enkele mama’s zich aan bij het gezelschap: Annelies Daemen, Jessy Teijssen, Nele Maes, Dorien Versteynen en An Vercammen. Met hun komst werd de groep compleet en volbrachten ze gezamenlijk de laatste 28 kilometer.

bedevaart paul baeyens5

Aankomst in Scherpenheuvel

Na 57 kilometer en bijna 12 uur wandelen, arriveerde de stoet onder de schaduw van de basiliek van Scherpenheuvel. De emoties liepen hoog op, er werd geknuffeld en gekust. Paul Baeyens en zijn team hadden de belofte ingelost, een prestatie om trots op te zijn.

Feestelijke Afsluiting

Natuurlijk kon zo’n prestatie niet zonder de nodige feestelijkheden afgesloten worden. Met enkele frisse pinten bier werd de dag feestelijk gevierd en werd er, zoals traditie voorschrijft, een kaarsje aangestoken voor alle dierbaren.

Deze bedevaartswandeling naar Scherpenheuvel zal niet snel vergeten worden. Het was een dag van sportieve prestaties, vriendschap en het vervullen van beloften. Paul Baeyens en zijn equipe hebben een bijzonder hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van KSK Weelde U13 - 2024.

bedevaart paul baeyens2bedevaart paul baeyens3bedevaart paul baeyens6

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren