midzomermarkt2024 1

Gisteren kwam heel Ravels weer samen in Hal 2 op Weelde Depot voor het tiende Midzomerfeest.

Dit keer stond het feest van de (wat late) zonnewende in het teken de duurzaamheid in de landbouw.

midzomerfeest2024 1

Terwijl de fietsers al af en aan reden voor hun tocht van 15 of 30 km nam burgemeester Walter Luyten in een stralende zon het woord - de laatste keer als burgemeester - om het Midzomerfeest om de dag te openen.

Hij wilde in zijn speech nog eens benadrukken dat het oorspronkelijke initiatief van de zomermarkt eigenlijk enkel tot doel heeft om mensen binnen onze gemeente samen te brengen.

Zonder landbouw is Ravels het Bokrijk van de Noorderkempen.

“Samen dingen doen en beleven, daar draaide het om toen de eerste Midzomerfeesten werden opgezet. Daarmee wordt verdraagzaamheid opgewekt en uitsluiting vermeden, want in Ravels telt iedereen mee.”

Ook presenteert de landbouw ieder jaar een ander thema en dit jaar is dat duurzaamheid…. Energie en innovatie. De fietsers die de fietstocht doen zullen deze zaken onderweg tegenkomen. Als de landbouwers de gelegenheid krijgen zij ze uitstekende voortrekkers van de ecologische vernieuwing. Vaak wordt vergeten dat daarin de oplossingen liggen voor de landbouw van morgen. De landbouw is in Ravels een sterke economische factor die door de gemeente wordt ondersteund.  Als de landbouw wegvalt is Ravels het Bokrijk van de Noorderkempen. De open ruimte die we hebben wordt gerespecteerd en moet behouden blijven, maar ze moet ook economische waarde hebben om onze landbouw financieel te laten overleven…..”

U kan de hele opening hier kijken in de volgende videoreportage. Na de burgemeester komen ook Kathleen Helsen, gedeputeerde provincie Antwerpen en Leo Beyens zal als waarnemend voorzitter van de landbouwadviesraad nog aan het woord.

1 filmcamera Opening Midzomerfeest

Na een korte receptie was het dan tijd voor een bezoekje aan de midzomermarkt die ondertussen ook al aan de gang was. Een ruime vertegenwoordiging van lokale gelegenheidsmarktkramers stond garant voor een mooie selectie van producten van erg uiteenlopende aard. Hierbij stonden de brouwers van de Weldsen Bok speciaal in de belangstelling door de special limited edition van hun "Weldsen Bok - Whiskey Infused"  Er zijn slechts 75 bakken van dus... een gewaarschuwd man enz...  Morgen meer hierover.

midzomermarkt2024 2

Naast de gebruikelijke standen vonden we ook het Rode kruis terug die het nog even druk kregen toen een bezoeker onwel werd en inderhaast een snelle interventie moest worden georganiseerd, zelfs de MUG en ambulance kwamen eraan te pas. We hopen dat de patiënt ondertussen aan de beterhand is.

Ondertussen werd druk op een legale manier gegokt op het aantal kWh dat de bijna 700 zonnepanelen op de teller kregen tussen 11:30 en 14:30. De wedstrijd die andere jaren gekend was als ‘raad het gewicht’ was nu “raad de teller” was een groot succes. Het juiste antwoord was 288 kWh. Hans Pelkmans uit Weelde wist dit exact te raden, met Sandra Spriet (Ravels-Eel) en Lucas Jacobs (Weelde) op de tweede en derde plaats. Zij winnen elk een mooie prijs!

De eerste fietsers arriveerden al toen de frituurketels warmdraaiden want het eetfestijn werd stilaan op gang getrokken. Deelnemers aan de fietstocht maakten ook kans op een prijs, waarbij Inge Vosters (Ravels), Erwin Haagen (Poppel) en Monique Van Deun (Ravels) als gelukkige winnaars uit de bus kwamen.

Alle winnaars zullen persoonlijk gecontacteerd worden door het gemeentebestuur om hun prijs op te halen. We danken iedereen voor hun deelname en kijken uit naar de volgende editie van het Midzomerfeest!

De meest hongerige magen werden al gevuld vanaf 11:15 en konden hun stoofvleesfriet al binnenspelen, gevolgd door een ijsje zodat  alles een beetje verteerd was tegen de tijd dat het Vlaamse muziekfestijn in Hal 3 een aanvang nam met optredens van een hele reeks Vlaamse vedetten voor de verderzetting van de namiddag.

Fotoreportage Midzomermarkt

midzomermarkt2024 4

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren