brandweermuseum2

25 jaar geleden begon in Aalst een ultieme reddingspoging om uit gebruik genomen brandweerwagens te redden van de schroothoop.

Het museum groeide al snel groeide uit tot één van de grootste collecties van interventievoertuigen en -materiaal in Europa.

Wegens financiële verwikkelingen moest het museum uitkijken naar een nieuwe locatie die gevonden werd in Weelde Depot te Ravels.

Eind december.

Door het intrekken van lokale subsidies moesten de mensen van het museum op zoek gaan naar een nieuwe locatie voor het huisvesten van de De Privat Fire Brigade vzw.

Onze gemeente heeft met de hallen op Welde Depot grote troeven in handen en hoewel stilaan alle hallen een bestemming hebben gevonden bleek er nog plaats om het museum een nieuw onderkomen te bieden in één van de oude legerhallen.

Brandweervereniging Vlaanderen, de logische eigenaars van de hele collectie is ondertussen al begonnen met de verhuis van hun erfgoed naar Weelde want uiterlijk op 31 december moet alles zijn verhuisd. De nieuwe locatie in Weelde is wel dubbel zo groot, dat is dan weer goed nieuws voor de vzw, er zal meer plaats zijn om alles netjes uit te stallen.

Voorlopige opslag in een leegstaande hal.

Voorlopig zal de hele collectie worden ondergebracht in een leegstaande hal die wordt gehuurd door de lokale brandweerzone Taxandria. Deze zou naar verluid in de toekomst worden gebruikt door de verschillende korpsen om simulaties te oefenen zoals het aanvallen van verschillende branden en het bevrijden van slachtoffers uit voertuigen enzovoort. De overeenkomsten voor dit initiatief zullen in de nabije toekomst worden ondertekend.

Museum

Het uiteindelijke museum zal in de loop van volgens jaar opnieuw operatief zijn. Het is geen open museum waar je gewoon kan langskomen. Er zal een afspraak moeten worden gemaakt zodat mensen kunnen worden voorzien voor begeleiding enz….

Later komen we hier nog op terug wanneer het museum open gaat.

brandweermuseum1

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren