Grave Ravenpad bij vertelplaat c collectief MOOS

Nieuw speels wandelparcours laat allerkleinsten kennismaken met Kempens Erfgoed.

Het Grave Ravenpad is een gloednieuw wandel- en speelparcours voor families met baby’s, peuters en kleuters in het Gewestbos in Ravels.

Het verhaal van De IJle Prijen en het Witte Raafje, geschreven door collectief MOOS en geïnspireerd op oude Kempense volksverhalen, leidt families door het bos tot bij een heel bijzonder babydiertje. Allerlei vreemde wezens kruisen het pad van de kinderen. Hun zintuigen worden geprikkeld, ze leren het bos kennen en ze worden gestimuleerd om veel te bewegen. De verborgen magie van de omgeving en het spel in de natuur staan centraal.

houten raven

Op ontdekking

Ontdek deze avontuurlijke boswandeling van 2,5 km vanaf zaterdag 24 oktober. Het Grave Ravenpad is dagelijks gratis te bezoeken. 
De wandeling start aan de parking van het Gewestbos van Ravels (Jachtweg 27, 2380 Ravels).
Het verhaal wordt verteld in 10 haltes, bij iedere halte vind je een opdracht. Onderweg wijzen raafjes je de weg! De wandeling is geschikt voor een stevige kinderwagen.
Aan het bezoekerscentrum van het Gewestbos, het Boshuis, zijn gratis boekjes te verkrijgen waarop je de route, het verhaal van De IJle Prijen en het Witte Raafje en leuke erfgoedweetjes kan terugvinden. Aan het Boshuis kan je kosteloos een bolderkar uitlenen tijdens de openingsuren. 

Heel november is het feestmaand: door deel te nemen aan verschillende wedstrijdjes zijn er leuke cadeaus te winnen. Alle informatie vind je op www.graveraven.be.

ERFGOED NOORDERKEMPEN

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren