lollys

Het kermiscomité Weelde St Michiel had gisteren voor de verandering een nieuw raadspel om de kinderspelenwerking te ondersteunen.

Dit jaar was het de bedoeling om het aantal lolly’s te raden in een doorkijkcilinder.... een uiterst moeilijke opdracht.

 

Anonieme jury.

Om de anonimiteit van de juryleden te bewaren die deze moeilijke taak op zich hadden genomen hebben we ze in de bovenstaande foto onherkenbaar gemaakt, kwestie van de privacy te bewaren van de Will en Hans (?) 

Zij hebben het telraam boven gehaald nadat iedereen zijn getal had opgeschreven en kwam tot een totale som van maar liefst 857 stuks.

Onder de deelnemers waren er twee die er het dichts bij waren met 866, Wim Van Gool en Larissa Vanlommel.

 Door middel van loting was het uiteindelijk Wim van Gool uit het Nonnenbos 57 in Weelde  die de gelukkige was en met de hoop lolly’s huiswaarts mag keren.

kermis W1

Geweldige sfeer op het H Hartplein.

De hele namiddag was het druk op het plein en vooral aan het pop-up café van het kermiscomité bleef het tot laat gezellig keuvelen met oude of nieuwe bekenden. Weelde kermis is voor velen één van de zeldzame keren dat men elkaar ziet en samen even gezellig een pintje drinkt of wat kan bijpraten.

Mensen die je het hele jaar niet ziet..... wees maar gerust dat je ze op de kermis ziet voorbij komen.....

Er zijn al plannen om volgend jaar ook op zaterdag een beperkt cafeetje op te zetten waar ouders en grootouders na het kermistekenen rustig nog even kunnen nagenieten, hopelijk is het weer dan even goed als dit weekend.

 

Vandalisme op de “Zatten Dijk”

Toch is het op de dagen van de kermis ‘s morgens  dikwijls onaangenaam ontwaken voor de buurt. De mensen die langs “de Zatten Dijk” wonen hebben ’s nachts al niet teveel geslapen, maar moeten dan op de koop toe  beginnen ruimen ….. hele emmers gebroken glas en bierflesjes mogen ze dan uit hun voortuin rapen, op sommige plaatsen vinden ze tot drie verkeersborden die zomaar voor de lol in de rozentuin of de buxusbollen worden geworpen, allemaal voor de lieve vreugde van het alcoholmisbruik. 

We zouden toch nog eens willen oproepen aan de organisatoren en horeca uitbaters dat het voor deze mensen geen pretje is. Niemand wil de kermis kwijtraken, maar soms is er wel wat bijsturing nodig. Iedereen is jong geweest en weinigen hebben nooit eens iets mispeuterd in een domme bui maar laat ons asjeblief eens nadenken,  je mag zelf gerust je eigen maten of vriendinnen tot de orde roepen. Dat heet verantwoordelijkheidszin en daar is niks mis mee.

 

1rawepo camera      Enkele sfeerbeelden kermis Weelde.

kermis W2

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren