kermistekenen1

De kermis van Weelde kan dit jaar weer rekenen op schitterend weer, een meevallertje dus.

Na de eerste activiteiten op vrijdagavond met de jogging Dwars door Weelde werd de kermis van Weelde Centrum gisteren ook voor de kinderen op gang geschoten met de traditionele tekenwedstrijd op het Voorlaar.

 

Straattekenenen in het Voorlaar.

Het kermiskomitee probeert al jaren de kinderen extra centjes te geven voor de kermis door middel van de kinderspelen. Sponsors en de gemeente zorgen voor de financiën en het komitee zorgt voor de verdeling.

Waar het voordien dikwijls geld was dat werd uitgedeeld, is het tegenwoordige aangewezen om kermiskaarten uit te delen waarmee verschillende attracties kunnen worden bezocht.

Gelukkig was het gisteren mooi zonnig en warm op straat zodat de kinderen zich heerlijk artistiek konden uitleven op het grijze ruwe beton van het Voorlaar. Vanaf de kleuters tot en met alle jaren van de Lagere School mochten alle kinderen een eigen plekje uitkiezen om een tekening te maken in dik kleurkrijt. Hier en daar waren echte kleine kunstenaars bezig en veel van hun creaties mochten best gezien worden. Een “neutrale” jury gaf punten maar dit was maar om de show …. De bonnetjes worden toch verdeeld over alle kinderen.

Als de kermis na de tekenwedstrijd opent zien we de glunderende gezichtjes met hun bonnetjes richting kermis trekken om een rit op de Lambada te riskeren of hun kansen te  proberen aan de schietkraam of iets anders….

 

1rawepo camera     Fotoreportage Kermistekenen Weelde © Rawepo  

Kermistekenen2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren