ks2

Tradities als deze gaan hopelijk nooit verloren, en de kinderen stralen als ze hun strippenkaart voor de kermis ontvangen, samen met een gezonde snack in de vorm van een appel.

Tegen half twee begint de spelen en alle kinderen zijn goed op tijd.... de kermiskramers hebben een ander tijdsbesef...

 

Kermiscomité Weelde Centrum speelt al vroeg Sinterklaas voor alle kinderen.

Het Voorlaar in Weelde wordt op kermismaandag steevast ingepalmd door de kinderen van Weelde. Vanaf de kleuters tot en met de zesde klas van de Lagere School kunnen ze allemaal rekenen op enkele leuke extraatjes als ze de spelletjes meespelen die het kermiscomité voor hen heeft uitgezocht. 

ks1

Kapotte knieën horen erbij....

De jongste kleuters mogen een beetje hoepelwerpen, dat lukt aardig en het is lekker warm, de ouders en grootouders  amuseren zich zelf ook bij het aanschouwen van zoveel kindergenot.

Voor de volgende klassen wordt de lat telkens een beetje hoger gelegd. De eerste klas moest schoenen uitzoeken. Iedereen moest zijn schoenen uitdoen, op een hoop leggen en dan zo snel mogelijk er naartoe rennen en je eigen paar terugvinden, aandoen en terug over de finish lopen.

Voor de tweede klas was weer een ander traditioneel spel gekozen, bierflesjes met water vullen... een klassieker onder de kermisspellen. De opzet is uiterst eenvoudig. Je plaatst een bad water ver genoeg weg van een rij lege bierflesjes. Iedereen moet zijn eigen bierfelsje vullen door met een rietje water uit het bad te slurpen en een eind verder terug in het flesje te deponeren. Geen sinecure voor sommigen, maar toch lukt het wonderwel altijd weer om een winnaar voor elk spel aan te duiden.

ks5

De derde klas mag voor een keertje ringwerpen vanop langere afstand. Een beetje hetzelfde als voor de kleuters, maar deze grotere kinderen moeten de plastic ring over de  kegel werpen vanop een afstandje. Bij sommigen is dit klusje zo geklaard, anderen hebben er wat meer pogingen voor nodig.

Het vierde leerjaar krijgt de bekende lepel in de mond gestopt voor het knikkerspel. Kinderlijk eenvoudig, de knikker in de lepel moet over een bepaalde afstand worden over gebracht zonder dat hij uit de lepel valt. De meest ongeduldige kinderen mogen het een keertje overdoen als ze de knikker kwijtraken, en dat zijn er nogal wat.

ks3

Het vijfde leerjaar krijgt jute zakken toebedeeld om het gevreesde zaklopen te beoefenen. Vele mama’s en oma’s horen we al zuchten toen Luc Jansens de jute zakken tevoorschijn haalde

Gelukkig waren er slechts twee betonstroken af te leggen zodat het met de kapotte knieën toch nog meeviel.

Als allerlaatste kwamen de grootste kinderen aan de bak met het technische spel “ fietsen om ’t er traagst”. De BMX’ers en de mountainbikers waren hier in het voordeel hoewel we in de laatste reeks eentje zagen presteren die niet direct in deze categorie te stoppen was, maar toch afgetekend de beste was.

Nadat iedereen zijn appel half en half had opgepeuzeld was het tijd om de attractiekaarten te gaan inwisselen voor een ritje op de Lambada of wat vertier aan de schietkraam, het Lunapark of de viskraam. Iedereen was alweer gelukkig, vooral de ouders die alweer met een hoop geweldig speelgoed huiswaarts mochten keren….. Nog een frietje steken, een pintje drinken of een koffietje met pannenkoek bij de fanfare en de kermis is alweer verleden tijd tot volgende jaar.

 

1rawepo camera     Fotoreportage Kinderspelen © RAWEPO 

ks4

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren