Het Heike, de site met onze Ravelse 2700 jaar oude grafheuvels kwam prominent in beeld op de promo van Open Monumentendag.

Morgen kan u deze site zelf bezoeken en er ook nog wat bijleren tijdens een gegidste wandeling.

tumulus heike2

 

Het Heike, archeologisch parel in hartje Ravels

In onze Ravelse bossen ligt een goed verscholen archeologische parel: ‘Het Heike’. Dit gerestaureerde urnenveld met grafheuvels of tumuli uit de vroege ijzertijd is ongeveer 2700 jaar oud en bevindt zich in een uitzonderlijk mooie staat.

Tumulus HeikeJe kan deze site vrij bezoeken of je kiest voor een gegidste wandeling op zondag 10 september om 11.00u of 14.00u. Ter plaatse kan je ook foto's en kaarten van de streek bekijken. 

 

Collectief MOOS schreef naar aanleiding van deze gelegenheid een nieuw streekverhaal: De IJle Prijen. Het verhaal gaat over vieze vrouwkes, kostbare juwelen, potten in zand en een mysterieuze nevel boven de Hoogakkerloop in Ravels. 

Om je dorst te lessen, kan je een appelsapje van ROES drinken. En als kers op de taart presenteren we die dag een nieuw streekproduct: De Ravelse Tumuliekes, een heerlijk koekje geïnspireerd op de grafheuvels. Benieuwd hoe dat smaakt? 

 

Kijk ook wat de partners van BURN deze dag te bieden hebben: Zo kan je in het Taxandria Museum in Turnhout de potten vinden van het grafveld ‘Raaftuinen’, vlakbij Het Heike. In het Stedelijk Museum Hoogstraten leer je meer over het leven in de ijzertijd en in het Museum Aan de Grens in Poppel kan je urnen zien uit het grafveld van Het Heike!

bron: MOOS  |  BURN

 

foto © BURN  |  MOOS

Urnen boetseren op  'Het Heike'

zondag 10/9 . 11u - 16u.

Je (klein)kinderen kunnen gratis een workshop 'Urnen boetseren' volgen terwijl jij in artikels, verslagen of een boek snuistert. Liesbet Vanmechelenzal deze workshop professioneel begeleiden. Het boetseren van één urn duurt ongeveer 15 à 20 minuten 

foto: BURN

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren