pierenjaarmarkt1

De Pierenmarkt was gisteren weer “the place to be” voor de inwoners van Ravels.

Wat is er ook plezanter dan in een stralend zonnetje, maar met een pittig windje langs de markt te wandelen en een stop maken bij alle drankkapelletjes langs de markt.

 

Het weer was beter dan verwacht, hoewel de fris aanvoelende wind toch wel voor verkoeling zorgde was het goed kuieren langs de marktraampjes over de Grote baan en de Kerkstraat door het centrum van Ravels.

Hoewel het even duurde voor de grote toeloop  begon, zaten rond een uur of vier alle terrassen overal vol. 

 

pierenjaarmarkt2 

Kinderanimatie

Langs de Kerkstraat stonden dit keer ook verschillende attracties om de kinderen te animeren zoals een gekke clown die met ballonnen toverde voor de allerkleinsten en een schminkstation dat ook erg in trek was. Bij de ruitervereniging was het doorlopend aanschuiven om pony te mogen rijden, zo doen ze daar aan klantenbinding en dat werkt echt wel. De kinderen stralen allemaal als ze daar hoog op zo’n pony of paard hun rondje mogen rijden en er wordt de volgende dagen thuis over niks anders gesproken….

 

pierenjaarmarkt5 

Alles ten voordele van het Kinderkankerfonds. 

Ondertussen draaiden de mensen van de organisatie op volle toeren om geld in het laatje te krijgen voor het Kinderkankerfonds Gasthuisberg te Leuven. Sinds jaar en dag ondersteunen ze dit goede doel met de financiële steun van de mensen van Ravels  die wordt opgehaald gedurende de Pierenjaarmarkt.

 

pierenjaarmarkt6 

Oldtimers op de speelplaats van de Kleine Wereld.

Nieuwigheid waren de oldtimers die stonden opgesteld op de speelplaats van de school. Deze prachtige juweeltjes uit een ver verleden spraken tot de verbeelding van menig bezoeker. De kleine Henkel troonde ver boven zijn collega’s uit, de Chevy en de MG aan zijn zijde wisten ook ruime aandacht te trekken en de witte Citroën traction avant’s konden vele ouderen zich nog herinneren van vroeger toen de dieren nog spraken.... 

 pierenjaarmarkt3

Muziekfeest op het Wouwerplein.

Wouwerplein ingepalmd door de muziekliefhebbers.

Tussen 14:00 en 18:00 uur waren er dan ook nog doorlopend optredens met bekende namen van vroeger en nu. De opgezette tentjes en de ruimte rondom de tenten waren de hele namiddag druk bezet met mensen om te komen luisteren en geestdriftig mee te zwaaien op de muziek van Ivann, Diana More, Salim Seghers en Danny Fabry. 

Het korte intermezzo van Ivo Pauwels, of zeg maar “Nonkel Jef” in zijn versleten floeren broek en zijn grauw hemd kon vooral op veel bijval rekenen met zijn aangebrande mopjes en liedjes.

Toen Loredana zich van haar beste kant liet zien met enkele moves die er mochten zijn werd het nog drukker rond het plein en afsluiter Pat Krimson van 2Fabiola mocht met zijn bekende deuntjes als DJ het muziekfeest voor een vol plein afsluiten.

 

 pierenjaarmarkt4

 

 1rawepo camera  FOTOREPORTAGE PIERENJAARMARKT 2017 © RAWEPO

Wil u zelf nog eens zien hoe het was op de Pierenjaarmarkt 2017, klik dan hier om het fotoalbum te bekijken: FOTOALBUM PIERENJAARMARKT 2017.

 

pierenjaarmarkt7

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren