schrijvers op stal

7 zomeravonden, 7 locaties en 7 unieke duo's.
Dat is het recept van 'Schrijvers op stal', een initiatief dat een breed publiek naar lokale landbouwbedrijven wil lokken voor eens iets anders dan het klassieke bedrijfsbezoek. Wij zijn alvast fan!
 

Initiatief van vzw Rurant

'Schrijvers op stal' is een initiatief van vzw RURANT (het platform voor plattelandsontwikkeling in de provincie Antwerpen), provinciaal cultuurhuis De Warande, Landelijke Gilden en 7 Kempense gemeentebesturen waaronder ook Ravels. Deze gespreksavonden worden dit jaar voor het eerst georganiseerd, en daar zit een reden achter.
 

Laagdrempelig programma voor iedereen geschikt.

Vroeger kende iedereen in zijn naaste omgeving wel iemand die actief was in de land- of tuinbouw, maar hoeveel mensen kunnen vandaag nog zeggen dat ze een boer in de familie hebben? We raken meer en meer vervreemd van een sector die nochtans letterlijk voor ons dagelijks brood zorgt,” stelt RURANT-coördinator Wim Poelmans. “Met dit laagdrempelige programma willen we het publiek eens op een andere manier naar het erf lokken dan met het klassieke bedrijfsbezoek.”
 

Zeven landbouwbedrijven uit de regio

De 7 landbouwbedrijven werden bewust uitgekozen om een zo uitgebreid mogelijke selectie te bekomen. Het gaat onder andere om een klassiek melkveebedrijf, een zorgboerderij, een fruitteler,... Ook de auteurs zijn niet de eerste de beste: ze lieten zich stuk voor stuk inspireren door het platteland. Chris De Stoop is met zijn roman 'Dit is mijn hof' uiteraard geen onbekende meer voor het grote publiek, maar er zijn ook nieuwe kapers op de kust. Lize Spit bijvoorbeeld, die enorm veel succes oogst met haar debuutroman 'Het smelt'. Ook dit verhaal speelt zich voor een groot deel op een boerderij af.
Door dit project op poten te zetten hopen de organisatoren de burger en de landbouw met elkaar te verbinden door middel van cultuur. Hier kan je terecht voor een heerlijke portie verhalen, meningen, debatten en gezelligheid op de boeren buiten.
 

Donderdag zitten Patrick Van Gompel en Chris De Stoop in Weelde op stal. 

Op donderdag 18 augustus is er op het erf van het landbouwbedrijf van de familie Moonen, Turnhoutseweg 4, 2381 Ravels een 'zomers gesprek over landbouw en het platteland' tussen Chris De Stoop, schrijver van het boek "Dit is mijn hof" en journalist Patrick Van Gompel. 

Er wordt voorgelezen, er mag gelachen worden en ... na afloop is er de gelegenheid om onder het genot van een drankje met elkaar van gedachten te wisselen.

Toegang is gratis, deuren open om  19.30 uur.

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren