F35A5770
Ondanks de genereuze voorspellingen van onze nationale weermannen bleef het zondag toch ver beneden de verwachtingen met de temperatuur.
Dat merkten we ook aan de opkomst op het Midzomerfeest dat was georganiseerd op en rond het gemeenteplein te Weelde.
 

Vlaams Muziekfeest trekt altijd eigen volk.

De Grenstuuterkes trekken met hun vaste klanten altijd wel weer een vol plein maar voor de rest was het maar dunnetjes.
Waar het voor Mario steeds drukker werd tegen de klok van tweeën, liep er verderop steeds minder volk lang de verschillende kraampjes en standen. 
 
F35A5839
 

Eetfestijn.

Zo waren er ook al een pak minder deelnemers op het eetfestijn. Waar vorig jaar de twee shiften vol zaten was het dit keer harken om één volledige shift vol te krijgen.
 
F35A5650
 
IMG 2419
 

Nieuwe invalshoek gezocht.

IMG 2333F35A5571Het wordt dus tijd om de koppen eens bij elkaar te steken en een manier te zoeken om wat meer ambiance rond het Midzomerfeest te krijgen, anders gaat dit initiatief een kort leven beschoren zijn. Gelukkig was er de fanfare nog die probeerde om wat sfeer in de markt te pompen en zorgde voor wat animo.
 
Er zullen nieuwe en frisse ideeën naar voor moeten worden geschoven om nieuw leven te blazen in deze naar adem snakkende patiënt, een initiatief als dit moet natuurlijk altijd enkele jaren worden volgehouden om levensvatbaat te zijn, maar we zien vooralsnog niet erg veel progressie in de opkomst van het publiek.
 
Het eerste jaar was nog het beste met de voorstelling van het Ravelse Blond(e)  bier van onze brouwer Tom Segers, maar vorig jaar liep er naast een grote delegatie notabelen die  de Academische zitting van de landbouw kwamen bijwonen ook niet zoveel extra volk rond. Het overgrote deel kwam zelfs niet eens verder dan de grote tent. Er waren wel een flink aantal fietsers die de fietstocht deden maar voor de rest blijven vele mensen die zich blijven engageren in het marktgebeuren toch wat op hun honger zitten. Er moet dringend een manier worden gevonden om toch wat meer lokale intresse op te wekken.
 
Volgend jaar, in  2017 zal Rawepo ook haar tienjarig bestaan vieren (hoewel vieren misschien niet het juiste woord is).  Als er soms briljante geesten zijn die wat voorstellen hebben om iets origineels te verzinnen mogen ze ons altijd contacteren.
 

fotograaf   Album reportage sfeerfoto’s © RAWEPO

F35A5765

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren