eelstival love flo

JA....het was warm, maar dat wisten we al toen vertrokken naar EEL-STIVAL op het terrein van de KLJ in Ravels Eel.

Wat we vooral onthouden van de 2e editie van het Eel-Stival in Den Eel is een schitterende debuut van FLO met Floor Leemans en Kristof Van Nooten die de moeilijke opdracht kregen om het kleinschalige festival te openen.

eelstival flo

Flo (met Kristof)

Flo kon met haar kristalhelder, maar krachtig stemgeluid en een goede songkeuze onmiddellijk de luisteraars meenemen in hun verhaal dat Kristof muzikaal als éénmansorkest voortreffelijk ondersteunde. Met enkele eigen nummers naast de covers die ze speelden is er misschien zelfs een mooie toekomst weggelegd voor het nieuwe duo.

eelstival flo2

Iedereen kent nummers als Shallow en Joléne om nog maar te zwijgen van Dance Monkey…. Als je echter de mensen kan laten luisteren naar eigen nummers met een persoonlijke boodschap die voor velen erg bekend in de oren klonk zoals in “Distress”, In the Deep” en “Bridge” mogen ze hopen op meer.

eelstival flo kristof

Fred & the Outcast

eelstival fred2

Fred zien we al jaren opduiken in verschillende muziekprojecten waar hij telkens vol overgave zijn passie op het publiek overbrengt. Met hun striemende gitaarrock is hij vooral fan van het iets straffere genre waardoor hij een echte fanbase heeft gevormd bij de liefhebbers.

eelstival fred3

Ondanks hun leeftijd die we best gevorderd mogen noemen, kan het trio zich nog rustig meten met hun jongere collega’s en lieten de warmte van de dag hun pret niet bederven.

Het rauwe stemgeluid van Fred begeesterde het publiek zodat ook hun set ondanks de hitte sneller voorbij was dan gedacht.

eelstival fred1

Wezz

wezz

Het muzikale trio uit Oud Turnhout was vooruitzien en had gezorgd voor eigen verkoeling op het podium. De ventilator zal allicht maar hebben aangevoeld als een warme haardroger maar het is de intentie die telt en ze lieten het dan ook niet aan hun hart komen.

Met een zorgvuldig gekozen mix van bekende covers waaronder een flink aantal meezingers in zaten was het vooral genieten voor de festivalgangers die al een beetje losser werden in de omgang.

We mogen dus besluiten dat deze tweede editie ook alweer geslaagd was, er is nog ruimte voor groei maar de festivals liggen dik gezaaid tegenwoordig en de mensen doen aan cherry-picking omdat de keuze zo groot is. Ondanks dat kan het EEL-STIVAL  een plaatsje claimen op de festivalmarkt in onze gemeente.

Daarbij komt nog dat de opbrengsten volledige ten goede komen aan een goed doel wat ook niet vergeten mag worden.

1rawepo camera FOTOREPORTAGE EEL-STIVAL © RAWEPO 

wezz2 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren