farmfestival7

RaWePo stuurde Jan Hoed (algemeen geweten muziekkenner bij uitstek), maar die was sowieso al zinnens te gaan, zo'n festival wil hij niet missen!

Ik ga kort zijn dit keer, omdat er weinig te melden valt.... eigenlijk is met de zin 'Het was goed' zowat alles gezegd. Toch ga ik wat in de details.

Wat mij persoonlijk betreft, voor mij was het voornamelijk een try-out van m'n camera. Ik deed 'n kleine investering.

© RAWEPO

Nu ik sinds 'n poos stukjes schrijf voor RaWePo wordt er ook wel 's beeldmateriaal gevraagd. Een smartphone van de nieuwere generatie maakt best goede foto's, maar om zo'n avond, en stuk van de nacht, op beeld vast te leggen heeft deze niet genoeg geheugen en batterijcapaciteit... Ook handig is de uitneembare geheugenkaart, deze stak ik de ochtend erop gewoon bij de redactie in de pjoeter en klaar is Kees (euh,,,,, Jan). Geen gedoe met omzetten, mapjes, doorsturen e.d.

Helaas heb ik veel foto's en filmpjes moeten deleten omdat ze niet goed gelukt waren. Maar al doende leert men!

farmfestival1

Het festival: Er was dit jaar een mindere voorverkoop, zo'n 150 kaarten. Tel hierbij 'n vijftigtal genodigden zoals buren, sponsors e.d. dan kom je op 200. Toch was er, volgens de schatting van gastheer Eric Segers zo'n 300 man aanwezig.... mensen hebben dus op 't laatst pas beslist om te komen. Misschien wachten ze liever eerst het weer af, want vorig jaar was 't er een natte boel.

Het 't is telkenjare een beetje 'thuiskomen' op het Farmfestival. De indeling van het terrein was oké. Vermeldenswaardig is het feit dat ze, buiten een 'V.I.P. area' ook een rustige hoek met zitplaatsen voorzien voor de bezoekers die liever rustig aan doen, of die slecht ter been zijn. Bij die laatste categorie behoor ik helaas, dus ik was blij met de aangeboden luxe.

8 TT's

De muziek: Als opener startte “De 8 T'S” een coverband uit het Leuvense. Vanaf de 1ste noten hadden ze het publiek mee, ook mij.... Ik deed 'n beetje gek en kwam mezelf 's anderendaags 's morgens al tegen op facebook.... Da 's iets van deze tijd, iedereen heeft een camera op zak hé, nergens ben je veilig.

farmfestival2farmfestival4De Zingende Zaag

Na hun performance was het de beurt aan “De Zingende Zaag” zelf. Uit hun aanbod van muzikale vrienden maakten ze een goede selectie, ze waren ook goed op elkaar ingespeeld. Er was ook een primeur..... Eric's schoondochter Ilse maakt haar debuut als zangeres en zong voor haar 1ste keer voor publiek. Een beetje onzeker, dat wel, maar toch kreeg ze een mooi compliment van virtuoos Alides Hidding, ons allen bekend. Alides rondde het optreden af met Knockin' on Heavens Door van Guns N' Roses. Het publiek smaakte het....

Jean & Les Flamands

De 3de en laatste band was “Jean & Les Flamands”. Het was niet de 1ste keer dat ze hun opwachting maakten op het Farmfestival, men vond hen vorig keer zo goed dat ze dit jaar wederom geboekt werden. Ze spelen Nederlandstalig, maar op niveau, niet het carnavaleske hoempapa polonaise gedoe maar het diepere genre. Toch konden we in het publiek duidelijk enkele noorderburen dames herkennen.... ze kunnen het niet laten hé. Het was dan ook maar een polonaise uit 'n tweetal personen.

farmfestival10

Maar ook de andere aanwezigen hadden moeite stil te blijven staan.

farmfestival6farmfestival5Voor, na en tussen de optreden werd de muziek verzorgd door DJ Ge Weld. Ondanks zijn jongere leeftijd wist hij toch de juiste muziek te kiezen voor het publiek dat grotendeels uit luisteraars bestond die 'n generatie ouder zijn als hijzelf. Hij mag voor mij altijd een USB stick vullen voor in mijn auto, hij draait mijn stijl... Maar ook de anderen genoten.

De parking was ook deels een camping geworden... ook ik bracht er de nacht door in mijn busje. In de ochtend zorgde men voor elkaar... wie bijvoorbeeld geen koffie bij had kreeg dan weer een bakje troost van de buren, gezellig... Ook ik leerde er weer nieuwe mensen kennen, zelfs eentje van 'oversea', Lisa... Ik genoot van 't Engels accent, het heeft wel iets sexy.

In de ochtend was Eric al vroeg doende met ruimen, toch vond hij nog tijd om de toch al reeds ontdooide hamburgers te bakken en de overnachters een soort van ontbijt aan te bieden. Ikzelf hield het bij een kop koffie, maar het is wel een blijk van de Kempische gastvrijheid.

farmfestival9

Hierop reed ik met mijn beeldmateriaal naar de redactie van RaWePo en we prutsten nog wat aan de camera... ik kan nog veel leren van André.

Volgend jaar ben ik weer van de partij.... jullie ook?

Fotoreportage Farmfestival 

Er is nog werk aan de fotoreportages van Jan, maar het begin is gemaakt en alle begin is moeilijk.... 

farmfestival8

Video reportage Farmfestival

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren