kerstconcert2022

Gisteren, op tweede kerstdag konden de liefhebbers in de kerk van St. Michiel komen genieten van enkele miniconcertjes van lokale koren.

Initiatiefnemer van dit kerstconcert voor het goede doel was Karel Mertens die zelf ook actief deelnam aan enkele koren.

Korage

Kerstconcert St Michiel2022 5

Als eerste was het aan het minikoor Korage onder de leiding van Chris Riddy. Dit 7 koppig ensemble bracht enkele klassieke kerstliederen zoal “Stille Nacht”, maar ook internationale kerstliederen met “Lula Lulay” , “Dans une humble crèche” en “Mid winter”.

Intermezzo

Het intermezzo werd verzorgd door een orgelist en een violiste die “Adagio” van Corelli en de sonate “Grave” van Händel brachten.

Kerstconcert St Michiel2022 4

Ceusters Zussen

Kerstconcert St Michiel2022 3

Daarna was het de beurt aan de Ceusters Zussen onder de deskundige leiding van Lieva. Om te beginnen was er een beetje aarzeling met een instrumentaal nummertje. Daarna waren de zenuwen grotendeels weg en brachten de zussen achtereenvolgens  “Es wird scho glei Dumpa” , “Toen God in Bethlehem”, “Ihr Kinderlein kommet” en “Das klinget so herlich”. Hier en daar werd de gitaar of fluit erbij gehaald om met wat muziek de liederen te versterken.

Chalize

Kerstconcert St Michiel2022 2

Als exclusief vrouwenkoor was Chalize uitgenodigd met dirigente Anny Jansen.

Deze vier vrouwen kwamen met enkele specials die minder bekend, maar daarom niet minder geliefd waren. Zo begonnen ze met “Otche nash”, gevolgd door “Gabriella’s song”, “Deep peace” en “Sing we and chant it”.

Mertenskoor

Kerstconcert St Michiel2022 1

Als allerlaatste en tevens meest lokale koor werden de aandachtige luisteraars vergast om het Mertenskoor onder de leiding van Kristine.

Ook zij hadden een verrassende selectie gemaakt die niet voor de hand lag, maar toch waren de toeschouwers aangenaam verrast door de grote variatie aan liederen die ten gehore werden gebracht.

Ze begonnen alvast met “Herders, Hij is geboren” om te vervolgen met “Song of Peace”. Daarna kwam “Hoe leit dit Kindeke”  om af te sluiten met het Oekraïnse liede “Tjebje Pojem”.

Nadat alle koren waren uitgezongen kwam de samenzang met een volle kerk. De koren namen 3 strofen voor hun rekening waarna de enthousiaste menigte mocht invallen en dat ook uit volle borst deed.

Een initiatief dat voor vele aanwezigen voor herhaling vatbaar is.

1rawepo cameraFotoreportage Kerstconcert St. Michiel 2022 © RAWEPO

 

1 filmcameraVideoreportages Kerstconcert St. Michiel © RAWEPO

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren