Dylan Tribute Band

Pakweg een jaar geleden stonden vier vrienden, Ruud, Sjar, Kris en Frank met een pint in de hand in de tuin van Café Chapeau in Merksplas.

Ze luisterden naar de Dylan Tribute Band. Zonder één woord te zeggen, dachten ze alle vier hetzelfde: “ dit moet toch ook kunnen in Den Eel, op een zonnige zondagnamiddag, in de tuin van de pastoor, in het hartje van Ravels-Eel.

Eén jaar later....

Een jaar  later is het zover. Het eerste Eel-stival gaat van start. Het moet vooral een gezellig, openlucht muziekfestival worden en omdat nachtgebraak  voor niemand goed is, start men om 14.00 uur en zal de stekker rond 22.00  uur er uit gaan. 

Mon.

De groep Mon opent het festival en brengt covers maar ook  eigen werk. De band speelt al jaren samen en staat garant voor het meer stevige werk. Ze zullen ongetwijfeld de juiste sfeer brengen. De vijfkoppige band staat te popelen om na de Covid-toestanden nog eens live te kunnen optreden voor een enthousiast publiek. Ze spelen een thuismatch want de  band is vooral Ravels getint.

foto Mon

Patrique Smits en Herman Dockx.

Patrique Smits voorstellen in de Ravelse contreien hoeft eigenlijk niet meer. Patrique kan alles aan. Van de intiemste love-song tot de stevige Jo Cocker. Hij brengt oldies zoals ze gebracht moeten worden. Zijn toetsen-compagnon, Herman Dockx, begeleidt hem en het samenspel is dan ook vaak zeer integer. Ze nemen u mee op reis langs fantastische wereldhits.  Meezingen mag indien uw stem het toelaat. 

Dylan Tribute Band

Bob Dylan, de levende muzieklegende, werd op 24 mei 81 jaar. Zijn honderden nummers gaan de wereld rond. Al zestig jaar lang componeert hij uitzonderlijke muziek en schrijft hij meesterlijke teksten. Of is het poëzie? 

De Dylan Tribute Band speelt niet alleen de gekendste nummers van Dylan. Zanger Marc De Wit, een zanger met ballen, spitte door het oeuvre van Dylan. Samen met zijn muziekverwant Rik Ooms ( gitaar) maakten ze een selectie van prachtige Dylannummers.

Zij imiteren Bob Dylan niet. Marc De Wit, met zijn eigen ietwat bluesstem, brengt een ode aan de Nobelprijswinnaar. Mark (zang), Rik Ooms (gitaar) worden bijgestaan door rasartiesten. Bassist Dirk De Cleen, violist en gitarist Staf Dierckx en drummer Benny Dom.

De heren zijn muzikale vakmannen die echter hun leeftijd niet meer kunnen verbergen in hoeverre dat nodig zou zijn. Zangeressen Monique Laeveren en Lea Van den Broeck maken dat ruimschoots goed.

Je hoort prachtige nummers en uiteraard zullen er ook gekende pareltjes bij zijn zoals Like a Rolling Stone en Hurricane. 

Discobaar Makadam.

Eel-stival gaat op muzikale reis naar het verleden. Daarom kan vinyl niet ontbreken. Discobaar Makadam zorgt voor, tussen en na de groepen voor de nodige ambiance.

Het goede doel.

Uiteraard kunnen de vier organisatoren dit festival niet met zijn vieren runnen. Zij doen een beroep op de mensen van hun twee goede doelen. De Boomgaard, woonvorm voor volwassen mensen met een beperking en de plaatselijke fanfare Jeugd en Vreugd. De eventuele winst van dit festival gaat dan ook grotendeels naar hen.

Praktisch.

Eel-stival heeft plaats op zondag 26 juni van 14.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. De tuin van de pastoor, achter de vroegere pastorij wordt omgetoverd tot een gezellig place to be.

De inkomprijs is slechts € 10 en er wordt voor zit- en staanplaatsen gezorgd. Wil je zeker spelen dan kan men ook inkomkaarten vooraf kopen. Bij Café Van Dun, Ravels-Eel. 

Helaas kon de organisatie geen betaalsystemen meer bemachtigen zodat je enkel met cash geld kan betalen. 

Mocht het toch regenen dan verplaatsen we het festival naar de gemeentelijk zaal. We hopen uiteraard op stralend festivalweer en onder de prachtige, statige bomen van de tuin wordt het enkel love and peace.  “ May you stay forever young” : Bob Dylan.

GPS: Eelstraat 4, Ravels.

De organisatoren nemen een risico maar danken bijzonder hun zakelijke partners: 

Garage Van Hees Ravels-Eel,  Klasseslager Lenaerts-Verbeek Weelde, GT-Foam isolatiewerken Weelde, Garage Bols Poppel, Van Gils Sweet Creations Weelde, Van Tigchelt Landbouwmachines Ravels-Eel, De Kinderen Brandstoffen Ravels-Eel en Jeroen Godschalk Zwembaden Ravels-Eel.

Ze danken ook de gemeente Ravels voor hun logistieke steun.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren