winterconcert jeugdvreugd

Ons Jubileumconcert van 28 februari is uitverkocht.

Voor hen die er niet bij kunnen zijn in “De Wouwer”, maar toch houden van muziek, kan Jeugd en Vreugd een oplossing aanbieden om er de volgende jaren zeker bij te horen.


Heb je interesse in muziek en fanfare neem dan contact op met de voorzitter, de jeugdverantwoordelijke, een bestuurslid of één van de muzikanten.
Bezoek ook onze website waar veel info kan gevonden worden. www.jeugdenvreugd.be

Opleidingen Koninklijke Fanfare “Jeugd en Vreugd”.

Wekelijks werkt onze fanfare aan de kwaliteiten de muzikaliteit van haar programma. Hiervoor worden heel wat middelen geïnvesteerd, o.a. inde opleiding van onze muzikanten. Ook zijn we steeds actief op zoek naar nieuwe muzikanten (zowel jongeren als volwassenen), die onze fanfare komen versterken. Want wie houdt er nu niet van muziek?
En als je dit dan ook nog eens kan doen in een vereniging wordt het eens zo leuk.
Wilt u een instrument leren bespelen? Dan promoten wij een opleiding via de muziekschool. Daar geniet u van een professionele opleiding zodat u snel een instrument kunt bespelen. Op de website van de muziekschool vindt u alle info. U kunt ook steeds info vragen aan ons.
Wilt u graag bij onze fanfare komen, wat wij natuurlijk toejuichen, dan gaat u best voor een fanfare-instrument. Wij stellen u dan een gratis instrument ter beschikking.
Een ander voordeel is dat u de muzieklessen beter zal volhouden, musiceren in een vereniging is gewoon plezant!

Hoe begint u nu best?


Kinderen kunnen vanaf het jaar dat ze 8 worden starten in de muziekschool.
Kiezen zij voor een blaasinstrument dan kunnen ze meestal al vanaf het eerste jaar beginnen met instrumentlessen. Ze starten dus in september in de muziekschool, na een half jaar kunnen zij al meespelen in onze opleidingsband!
Na de lagere graad van de muziekschool kunnen ze dan aansluiten bij de grote fanfare.
Voor volwassenen geldt ongeveer hetzelfde traject. Zij hebben een jaar minder les in de lagere graad en kunnen eventueel rechtstreeks aansluiten bij de grote fanfare.

Opleidingsband

Onze opleidingsband is een klein orkestje van beginnende muzikanten onder leiding van Mattias Van Hemeldonck. Zij repeteren steeds op maandag van 19:00 tot 19:45 in de zaal van Cafe Van Dun te Ravels-Eel. Hier leert men samen spelen en repeteren met anderen om zich voor te bereiden voor de grote fanfare.

Behalve muziek maken doen we ook nog andere dingen met de opleidingsband.
We gaan elk jaar op weekend. Een ganse dag samen repeteren, spelen, daar kijkt de jeugd enorm naar uit. We treden op tijdens het jaarlijks winterconcert en we geven ook een eigen concert. Doorheen het jaar organiseren we nog een hele hoop andere activiteiten. We gaan bijvoorbeeld samen schaatsen, bowlen, kajakken, naar een pretpark, ... Dit alles wordt georganiseerd door een enthousiast jeugdteam. De opleidingsband wordt vaak versterkt door andere (jeugd) leden van de fanfare. Op deze manier wordt muziek leren gewoon heel boeiend!

Info

Meer info? Vraag gerust meer info bij ons!
Contacteer onze jeugdverantwoordelijke of bezoek eens onze website

- www.jeugdenvreugd.be
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Toon Mateusen, voorzitter
Tel.: 094 14 76 25 –e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- Mattias Van Hemeldonck, jeugdverantwoordelijke
Tel.: 0494 21 38 17 - e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren