© RAWEPO

Ook in maart kwam het dagelijks bestuur van de Ravelse Cultuurraad samen voor maandelijks overleg.

Naast de normale stand van zaken overlipen ze de volgende agenda.

Toelichting over UiTPAS Kempen

Er wordt een korte toelichting gegeven over UiTPAS Kempen. Deze informatie is te vinden op de volgende webpagina’s: Wat is UiTPAS Kempen? op ravels.be/UiTPAS, Waarom zou een vereniging UiTPAS-aanbieder worden? Op ravels.be/word_UiTPAS-partner en veel meer op uitpaskempen.be.

Evaluatie cultuursubsidiereglement: volksspelen – basissubsidies – aankoopsubsidies

De cultuurdienst heeft simulaties gemaakt op basis van de aanvragen van 2019 en 2022 én de voorstellen die op de vorige vergaderingen werden gedaan. Het dagelijks bestuur stelt vast dat de voorstellen om de projectsub-sidies, basissubsidies, aankoopsubsidies en volksspelensubsidies te verhogen geen grote gevolgen hebben voor de werkingssubsidies omwille van het gewijzigd aantal cultuurverenigingen.

Projectsubsidieaanvraag Feestcomité Poppel

Feestcomité Poppel heeft een principebeslissingsaanvraag voor een projectsubsidie ingediend voor een dorps-feest aan de kiosk in Poppel. De cultuurraad vindt dat het aan alle criteria voldoet en adviseert aan het gemeen-tebestuur om principieel te beslissen om een projectsubsidie toe te kennen.

Erkenningsaanvraag Buurtcomité Beekseweg

Buurtcomité Beekseweg heeft een erkenningsaanvraag ingediend. De cultuurraad oordeelt dat de organisatie aan alle erkenningsvoorwaarden voldoet en zal aan het gemeentebestuur adviseren om het buurtcomité te erkennen.

Nieuws uit de gemeente

De gemeente organiseert op zaterdag 22 april 2023 om 10.00 uur een overleg tussen de jeugd-, sport-, cultuur- en seniorenraad. Er wordt afgesproken dat Anton en Filip naar dit overleg gaan.

Er wordt kort verslag gegeven van de tweede sessie van het herbestemmingsonderzoek voor de Sint-Valentinuskerk in Poppel. In een volgende fase zal het herbestemmingsonderzoek door de cultuurraad besproken worden.

Verslag vrijetijdsoverleg

Het verslag van het vrijetijdsoverleg van 27 februari 2023 wordt besproken.

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren