Cultuurprijs 2017

Gisterenavond werd door een hopelijk voldoende deskundige jury de selectie gemaakt van het eerste deel van de Ravelse Cultuurprijs: Groeten uit Ravels.
Het eerste luik van de wedstrijd die het hele jaar zal lopen handelde over het thema : Winter.
 

33 fotografen wagen hun kans.

De volgende fotografen namen deel aan dit eerste deel van de fotowedstrijd: WINTER
Joeri Baelemans, Jan Bax, Saartje Bayens, Liliane Buyckx, Sven Dirkx, Johan Evrard, Helleense Gemeenschap, Marcel Gijsemans, Vicky Gijsemans, Kristel Hofmans, Luc Jansens, Inge Kolen, Cornelis Korver, Luc Lauryssen, Karel Lavrijsen, Marlies Lemmens, Roger Lemmens, Carin Lurinx, Gert-Jan Meeuwesen, Liesbet Paulussen, Jos Stas, Luc Tuijtelaars, Ruth Van Baelen, Ruben Van Der Steen, Nelke van Driel, Herman Van Gils, May Van Gils, Eric Van Gompel, Jozef Vandooren, Kristel Verbakel, Andreas Vermeeren, Laura Weterings.
Waar vorige jaren de interesse dikwijls niet erg groot was om de Ravelse Cultuurprijs in de wacht te slepen hebben zich enkel  voor dit eerste deel al 33 verschillende fotografen aangemeld met één of meerdere foto’s. 
 

Aanpassing reglement volgende wedstrijden.

Dit was al het eerste punt op de agenda, voor het volgende luik van de wedstrijd zullen nog maar maximaal 5 foto’s kunnen worden ingestuurd per deelnemer. De fotografen moeten zelf hun eerste selectie thuis al maken en hun beste vijf foto’s doorsturen voor de wedstrijd.
 

165 ingezonden foto’s, waaronder echter pareltjes…

In totaal kwamen er 165 foto’s op de redactie van de wedstrijd binnen die gisteren allemaal grondig werden bestudeerd in een meer dan twee uur durende selectieprocedure waarbij soms echte, zeer moeilijke beslissingen dienden te worden genomen.
Velen haalden de eerste selectie niet omwille van een te slechte kwaliteit, sommigen haalden niet de minimale resolutie om op de deftige manier te worden afgedrukt zodat ze al direct sneuvelden bij het selectieproces.
Verder was er ook een erg mooi exemplaar bij dat echter dubbel was ingestuurd onder een verschillende naam. Om onenigheid te vermijden werd ook dit exemplaar terzijde gelegd zodat er uiteindelijk een 50 tal de eerste selectie overleefden.
Deze werden daarna nogmaals aan verdere beoordeling onderworpen waarbij allerlei argumentatie naar boven kwam ….. is dit wel voldoende winters? ….. dat is zeker niet in Ravels! ….. Is te donker, niet scherp, teveel saturatie, slecht gekadreerd…. Echt geen sinecure.....
 

Definitieve selectie uitgebreid tot 20 foto’s.

Uiteindelijk werd beslist om maximaal drie foto’s van eenzelfde fotograaf te selecteren in de definitieve selectie omwille van voor de hand liggende redenen. De Cultuurraad wil een ruim publiek aanspreken en niet enkel de professionele of semi-professionele fotografen belonen. Op deze manier wordt de wedstrijd ook toegankelijker voor iedereen.
De laatste selectie was de moeilijkste, daar moesten de juryleden hier en daar wat water bij hun persoonlijke wijn doen, maar ze kwamen uiteindelijk na wat palaveren toch tot een unanieme beslissing om in plaats van tien zelfs twintig foto’s te selecteren waaruit kan worden gekozen door onze bezoekers om de Winter prijs in de wacht te slepen.
 

Stem voor uw drie favoriete foto’s.  

Vanaf volgende week maandag zal u kunnen stemmen op uw favoriete foto’s. U krijgt per computer slechts één enkele stemronde met drie mogelijkheden per stemronde. Dit wil zegen dat u uw 3 favoriete foto’s mag aankruisen vooraleer u op de stemknop drukt.
Indien in één gezin meer mensen willen stemmen moet u uw drie stemmen verdelen. Anders is er kans op frauderen en dat willen we zo goed mogelijk beschermen.
Zijn uw favoriete foto’s bijv :  6 – 12 – 18 , dan merkt u deze drie aan met de muis zodat het vinkje zichtbaar wordt vooraleer u onderaan op de stemknop “VOTE” uw stem bevestigt.
Er kan gestemd worden tot eind maart. Er moeten eerst nog wat tests worden uitgevoerd.
Hieronder kan u de geselecteerde foto’s al rustig bekijken, u kan er dan een nachtje over slapen en morgen of de rest van het weekend nog eens komen kijken of u nog altijd zeker bent van uw stuk. Maandag gaat de stemming dan online tot einde van deze maand. De winnaars worden dan later bekend gemaakt.
 

De Definitieve Selectie waarop zal kunnen worden gestemd. 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren