WRANGLER 

Is deze titel een beetje misleidend, om jullie aandacht te trekken... of toch niet? ... lees gerust verder....

De juiste jeansbroeken (denim) vinden.... niet simpel anno 2024.

Vroeger, in m'n jonge jaren, droeg ik steevast “LEE”. Altijd 't zelfde model, met strakke pijpen... en deze liet ik dan handmatig nog extra versmallen. Dat hoorde zo in de jaren '80.

Bij 'n snelle wip liet ik ze aan de enkels hangen, ik kreeg ze zo 1, 2, 3 niet uit!

In Ravels, langs de Grote Baan was 'n kledingwinkel, “De Kort”... 

Ze verkochten er van alles, van ondergoed tot sokken, hemden, kleedjes, accessoires en nog veel meer. Maar achter in de zaak was het allemaal jeans wat de klok sloeg.

Rekken vol broeken, broeken en nog 's broeken, DENIM! Alles netjes gesorteerd op maat, tint, merk, stijl en met prijzen van hoog tot hoger. Goedkope merkbroeken bestaat niet!

Zoon De Kort liep er altijd rond met zijn meetlint, maar liever liet ik mijn maat nemen door één van de dames die er werkten, zeker toen... ik was 'n jonge knaap met bijbehorend temperament. Helaas gingen ze nooit mee 'in' het pashokje.

Er werd me wel elke keer een koffie of een pintje aangeboden...

Later werd het assortiment uitgedund, jeans was niet langer een 'hot item'... da was zo meer iets voor de speciale gevallen die in hun tijd waren blijven hangen, de (hard)rockers en de ouwe hippies. Toch zal vele decennia later blijken dat jeans niet uit het straatbeeld weg te denken is.

Maar waar vind je nog 'n gepaste broek?

Voor zo ver dat ik weet is het merk “LEE” ten gronde gegaan, ik zou niet weten waar nog te zoeken? Na mijn 'Lee' periode ontdekte ik het merk 'Maverick'. Deze waren doorgaans goedkoper, maar ook sneller stuk. Wel deelden ze dezelfde pasvorm... ze zaten goed aan m'n poep, een 2de velleke als het ware... ze wouden ook niet steeds afzakken, ze voelden goed aan!

Maar de laatste jaren heb ik moeilijkheden met de juiste broeken te vinden. Niet alleen de modellen van de broeken zijn veranderd... ook het mijne. Ik heb al een stevige centuur of bretellen nodig om niet voor exhibitionist opgepakt te worden, de zwaartekracht speelt me te parten.

Ook moet je tegenwoordig op verplaatsing op zoek naar een 'jeanswinkel'. Waar vroeger in Turnhout en Hoogstraten nog “Het Broekenhuis” bestond is nu andere bedrijvigheid, of leegstand. Ik weet in Antwerpen en Gent nog wel van die typische jeanswinkels... maar die steden mijden alle winkeltoerisme met hun milieu (lees: LEZ) en parkeerbeleid.

Dan maar 'on-line' shoppen...

Vorige keer was ik nog redelijk goed geslaagd, ik bestelde bij Zalando. Het was wel geen “Lee”, maar “Wranger” leunt er dicht tegenaan... dat was in m'n jonge tijd ook 'n gewild merk. Vorige keer was ik nog redelijk goed geslaagd, ik bestelde bij Zalando. Het was wel geen “Lee”, maar “Wranger” leunt er dicht tegenaan... dat was in m'n jonge tijd ook 'n gewild merk, net als LEVIS.

De 1ste broeken die ik per post van Zalando ontving waren een beetje(veel) te lang. Deze werden perfect en gratis geruild... Ik had 'n weer een broek aan mijn kont!!!

Maar eeuwig leven hebben die kledingstukken niet. Eentje ligt al bij spullenhulp en de andere kan ik moeilijk 7/7, 24 op 24 dragen. Dat gaat stinken, er moest bijstand komen!

Nu dacht ik eventjes slim te zijn. Ik nam fotootjes van de labeltjes en besloot exact dezelfde broeken te zoeken op het internet... en die vond ik bij Bol.Com.

Zelfde merk (Wrangler), zelfde pasvorm (TEXAS Streath), zelfde maat enkel een iets ander tintje. Ik had 'Earth Wash' en dit werd bij gebrek aan: 'Stone Wash'. Zelfde broek... ander kleurtje, althans... dat dacht ik.

Nu bracht de bezorgdienst zonet de broeken, dus ik treedde de trap op, naar de slaapkamer... om te passen.

Wat me al meteen opviel waren de andere labels??? Maar ook andere stiksels, en andere knopen... what the fuck! Zelfs hier en daar verdween de dubbele naad? Ook klopte de maat niet... ze zijn zeker 10 cm. langer dan het origineel! Nu begrijp ik waarom ze bijna de helft goedkoper waren als bij Zalando.... ook al kosten ze nog steeds meer dan €40 p/st.

WRANGLER3

Volgens mij de reinste namaak!!!

Maar ik ga ze niet terug sturen, ik heb ze nodig... ik draag ze wel af. Wel ga ik ze een stukje laten inkorten, gelukkig ken ik iemand die dat nog doet. Want het retoucheerwinkeltje “Snit & Naad”  hier in Poppel is ook al ter ziele...

En was nu mijn titel misleidend of niet... ik vind van niet:

Want ik bestelde exact dezelfde broeken, maar ze zijn totaal anders, ze hebben zelfs niet naast elkaar geslapen. Ze hebben maar één ding gemeen, of eigenlijk twee...

Ze hebben 2 pijpen begot!!!

PS: In voorbereiding van dit artikel kreeg ik nog tips en deed nog een beetje onderzoek, en wat blijkt: Zelfs de “LEE” winkeltjes in Gent en Antwerpen zijn inmiddels volgens de Lee-website van de aaardbodem verdwenen maar bestellen kan nog wel via https://eu.lee.com/ , wat ik dus ook deed. Ik heb zonet betaald...!

Want Jan Hoed is niet te beroerd om € 99,90 te spenderen om jullie van de juiste informatie te voorzien.

En wie weet zie je me deze zomer nog als 'n 18 jarige puber met 'n “LEE” aan m'n gat in één of andere (festival)weide rond dartelen.

Word vervolgd!!!

WRANGLER2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren