Screenshots7

Straffe prestaties van 2 Ravelse renners afgelopen zondag bij de Belgische kampioenschappen op de weg voor Aspiranten. Axel Van Den Broek werd nog maar eens Belgisch kampioen en Thomas Verdonck pakte zowaar zilver en brons.

Saint Ghislain was 'the place to be' voor de jongste renners van het land. Daar werd in de diverse leeftijdscategorieën gestreden om de tricolore truien, en dat zowel in het tijdrijden als in een rit in lijn.

121283499 3357623810979965 8929478657330986918 n

Bij de 12-jarigen, de jongsten dus, was er een opmerkelijke prestatie van Thomas Verdonck, aangesloten bij ATB Kempen. De jongeling komt uit een wielerfamilie, grootvader Willy was wielrenner en ook vader David deed het niet onaardig op de fiets. Zo won David op het einde van zijn carrière nog de Ronde van Burkina Faso. Maar Thomas treedt nu in zijn voetsporen. In de tijdrit over net geen 20 kilometer strandde hij gisteren op amper 5 seconden van de nationale titel. En na dat zilver pakte hij ook nog eens brons in de wegrit over 23 kilometer. Knappe prestaties van deze jonge renner die we ook de komende jaren zullen moeten volgen.

 

Bij de 14-jarigen reden ze enkel een wegrit, eentje van net geen 50 kilometer. En daarin maakte Axel Van Den Broek zijn favorietenrol helemaal waar. In de spurt van een ruime groep was hij duidelijk de snelste van het pak. Het was de eerste titel op de weg voor het Ravelse talent. Misschien doet dat bij sommigen de wenkbrauwen fronsen, maar niets is minder waar.

Axel werd inderdaad al eerder Belgisch kampioen, maar nog niet op de weg. Hij pakte 3 keer de nationale trui in het veldrijden, 2 keer bij het mountainbiken en snelde dus nu voor de 6de keer naar goud, maar dan op de weg. Top alweer van Axel die ook in het veldrijden, nu bij de nieuwelingen, al diverse wedstrijden won afgelopen weken, waaronder de provinciale titel. Proficiat !

 

UITSLAGEN : BK Aspiranten 2020 Saint Ghislain

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren