Axel

Het Vlaamse mountainbikeseizoen zit er helemaal op. In Ravels werd zaterdag en zondag beslist over de klassementen van de Flanders MTB Series en werd er ook gestreden voor het Provinciaal Kampioenschap. Zowel Axel Van Den Broeck als Jef Bertels pakten er de trui. Eerder deed Niels Ooms dat ook al in het veldrijden.

Op zaterdag won Axel Van Den Broeck nog maar eens een titel. Hij grossiert blijkbaar in truien, won er de afgelopen jaren in ieder geval velen. Zowel op de weg en het veld pakte hij nationale, Vlaamse en provinciale titels, nu gaat het hem ook goed af met de MTB. Jef BertelsIn eigen dorp was hij zaterdag alvast de sterkste van alle zestig gestarte 12-jarigen.

 

Bij de Masters 1 stond er geen maat op Jef Bertels uit Weelde. Jef draait al een heel seizoen op volle toeren en won vele wedstrijden. In Ravels zette hij met een dagzege, meteen goed voor de provinciale titel, zijn eindzege in het klassement van de Flanders XCO Series  extra in de verf. Die eindwinst was meteen ook goed voor de titel van Vlaams Kampioen. Die titels zijn voor Bertels trouwens niet nieuw, zo is hij nu voor het derde opeenvolgende jaar Provinciaal Kampioen en voor de tweede opeenvolgende keer de Vlaamse. Knap werk !

De mountainbike tweedaagse was trouwens een schot in de roos voor de organiserende club ATB Kempen. Er stonden vele rijders aan de start en ook de publieke belangstelling was dik in orde.

 

NIELS OOMSNiels Ooms

 

Twee weken geleden werd ook Niels Ooms trouwens provinciaal kampioen. Hij deed dat in het veldrijden bij de Amateurs 19+ die hun titelrace in Vorserlaar moesten afwerken op het snelle en technische parcours.

Na een mindere start van het veldritseizoen is dit zeker een opsteker voor de komende maanden. Niels, afkomstig uit de Ravelse BMX-familie, is sinds enige tijd woonachtig in Arendonk. Ook vorig jaar mocht hij de felbegeerde provinciale trui trouwens al om de lenden trekken.

Een dikke proficiat aan al onze kampioenen !

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren