IMG 3206 001

De traditie blijft duren in Ravels Eel. Na de toeristentocht op zaterdag wordt er een dag later écht gekoerst met de kermis.

Vanmiddag stond de 14de editie van de Grote Prijs café Van Dun voor junioren op het programma. Na een fel bevochten wedstrijd bleven de bloemen in Ravels.

IMG 3108 001Mooi deelnemersveld

55 Renners, jongeren onder de 19 jaar, tekenden present om hun hartslag nog eens de hoogte in te jagen door de straten van de Voor- en Achtereel. Voor de wielen kregen ze 88 kilometer, netjes verdeeld over de 22 rondjes. De start en finish werden opgesteld voor de deur van ’t oude volkcafé.

Onder de deelnemers naast de Belgen ook een vijftiental Nederlanders en vijfkoppige delegatie uit Algerije. Voor de talrijk opgekomen supporters was het vooral uitkijken naar de plaatselijke renners zoals Lucas Van Gils uit Weelde, de winnaar van vorig jaar en enorm veelbelovend, Axel Van den Broek uit Ravels, alweer zeer sterk op dreef dit jaar en ook een man voor de toekomst, Krijn Van Geffen uit Poppel en de onlangs met wegwielrennen begonnen Senne Weterings uit Baarle Hertog.

IMG 3131 001Om klokslag 14 uur werd er met de vlag gewapperd, het startsein van een snelle koers onder prima weersomstandigheden. De renners vlogen er dan ook volop tegenaan. En een van de eerste aanvallers was Krijn Van Geffen uit Poppel. Hij koos samen met Bram jansen en Lowie Baeck het hazenpad in de tweede ronde. Hun aanval droeg twee ronden.

Daarop probeerden oa De Naeyer en Jongenelen het elk afzonderlijk maar een echte afscheiding kwam er niet. Daarvoor lag het tempo wellicht te hoog.

Een eerste echte kloof werd geslagen door het trio Thijs Monden, Hugo Percque en opnieuw Lowie Baeck. Halfweg koers pakten zij een twintigtal seconden. Toch was alles 5 ronden later weer te herdoen.

IMG 3142 001Plaatselijke renners kleuren mee de finale

In het laatste koersdeel probeerde ook Lucas Van Gils, op zijn verjaardag trouwens, de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Hij kreeg alweer Percque mee, één van de bedrijvigste renners vandaag. Niet veel later kregen zij gezelschap van Axel Van den Broek en de Nederlanders Van Wijnbergen en Rens Schalk. Met nog 1 ronde te rijden sloten ook Jente Derksen (nl) en Thijn Gysbrechts uit Merksplas aan. Deze zeven zouden sprinten voor de zege.

In een langgerekte en spannende sprint wist onze eigen Axel Van den Broek zijn wiel nog net voorbij dat van Rens Schalk te gooien. Jente Derksen werd derde, enkele tellen later kwam dorpsgenoot Lucas Van Gils als 7de over de meet.

IMG 3216 001In de pelotonsprint plaatste Senne Weterings zich nog als 11de, Krijn Van Geffen werd 19de.

Mooi om deze thuiswedstrijd te winnen

Voor Axel was het zijn zesde zege van het seizoen. “Gisteren had ik een pechdag op het Europese Kampioenschap. Al meteen na de start moest ik een fietswissel doen en later in de wedstrijd kwam mijn wiel los op een kasseistrook, net op het moment dat het latere podium er vandoor glipte. Toch kon ik me nog als 24ste plaatsen, er zat echter meer in naar mijn gevoel. Dat ik hier vandaag kan winnen was niet evident, maar het doet me wel goed om dat te doen voor eigen volk”, aldus de Ravelse renner.

IMG 3226 001

Het publiek had trouwens zichtbaar genoten van de wedstrijd, eentje vol spanning en met een gemiddelde van 43,5 km/u.  Knap van het hele deelnemersveld.

Ook lovende woorden voor de organisatie, WTC/MTB Den Eel en voor alle sponsoren. Alles was weer top in de puntjes verzorgd.

FOTOREEKS : JUNIORES RAVELS EEL 2024

IMG 3230 001UITSLAG : GP Van Dun 2024