DVP

Vandaag is de Egmont Cycling Race gewonnen door Danny van Poppel. De Nederlander uit onze deelgemeente Poppel was in een kletsnat Zottegem de snelste sprinter van een uitgedund peloton voor Bonifazio en Mozzato.

De Egmont Cycling Race is een Belgische 1.1-wedstrijd die voorheen door het leven ging als de GP Stad Zottegem. De wedstrijd over ruim 192 kilometer passeerde ondermeer over kuitenbijters als de Rekelberg, de Berendries en de Klemhoutstraat en deed ook tal van kasseistroken aan. De regen maakte de race extra zwaar.

DPV2Na tal van kleinere ontsnappingen kwam een fel uitgedund peleton aan spurten toe in Zottegem. Het was Danny Van Poppel die vrij vlot het ploegwerk kon afronden. Hij won zijn eerste ruiker van het seizoen voor de Italianen Bonifazio en Mozzato.

Onze dorpsgenoot moest het tot op heden stellen met tal van ereplaatsen. Zo werd hij onlangs nog derde in de Ronde van Noorwegen. In de Tour de France werd hij nog knap zesde bij de eindsprint op de Champs-Élysées en vijfde in de dertiende etappe bij Carcassonne.

Andere ereplaatsen waren een derde plaats in de derde etappe van de Baloise Belgium Tour, de zesde plaats in de Elfstedenronde, de tweede plaats in Dwars door het Hageland, twee tweede plaatsen in de Ronde van de Algarve, de vierde plaats in de Scheldeprijs en de zesde plaatse in de Classica de Almeria. In de Ronde van Vlaanderen tot slot werd hij mooi zestiende.

 

Nieuwe ploeg vanaf 2022

DVP3

Intussen is de jongste van Poppel, zijn broer Boy rijdt in hetzelfde Worldtour Team Intermarché-Wanty-Gobert, gepresenteerd als nieuwe aanwinst bij BORA-Hansgrohe. Bij de Duitse ploeg moet hij Sam Bennett gaan bijstaan in de massasprint. Het is een nieuwe uitdaging van Danny in een topteam dat voor volgend jaar een complete lead-out aan het vormen is om Bennett aan de zeges te helpen.

De 28-jarige van Poppel krijgt dus een nieuwe rol toebedeeld, maar met zijn ervaring ziet hij zijn toekomst rooskleurig in. Eerder kwam van Poppel al uit voor Rabobank, Vacansoleil-DCM, Trek Factory Racing, Team Sky, Jumbo-Visma en sinds vorig jaar dus bij Circus-Wanty-Gobert, de ploeg van Hilaire Van der Schueren die deze winter Intermarché-Wanty-Gobert ging heten.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren