Fanclubavond Boy Danny van Poppel 001

Gisteren, op 11 juni, overleed onze dorpsgenoot een gewezen Nederlands Kampioen wielrenner bij de profs Jac Frijters. Hij werd 73.

IMG 1984 001Jac(ques) Frijters werd in Baarle-Nassau geboren op 22 januari 1947. Zoals zovele leeftijds- en streekgenoten had hij een passie voor wielrenner.

 

In 1968 brak Frijters door als amateur met tien overwinningen in één seizoen, waaronder twee etappezeges in het Circuit des Mines, een zware rittenkoers in Frankrijk. Dat was ook de grote ploegen niet ontgaan en hij kreeg een contract bij de profformatie van Mann-Grundig, de ploeg rond Herman Van Springel waar ook Willy en Paul In ’t Ven deel van uitmaakten.Jacques Kampioen v Nederland

 

In de zo herkenbare gele trui van die ploeg werd hij verrassend Nederlands kampioen in 1969. Hij klopte in Beek toppers als Evert Dolman en Gerben Karstens. Jac won dat jaar nog enkele koersen, waaronder een rit in de Driedaagse van Duinkerken.

IMG 2008 001

Nadat hij een jaar later zijn kampioenentrui had overgedragen ging het een heel stuk minder. Bij zijn nieuwe team Caballero-Laurens won hij nog 1 koers. Hij verkastte in 1971 nog naar team Gazelle maar beëindigde daar in datzelfde jaar zijn loopbaan.

 

Jac Frijters woonde vele jaren in Weelde-Statie en was in 2014 nog te gast bij de fandag van de broers Boy en Danny Van Poppel in zaal Mieke Pap in Poppel. De laatste jaren sukkelde hij met zijn gezondheid en afgelopen donderdag overleed hij.

 

Langs deze weg wensen wij zijn vrouw, kinderen, familie en vrienden heel veel sterkte toe.

 

OVERLIJDENSBERICHT : Overlijdensbericht Jacques Frijters

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren