Screenshots4

Wat een talent, wat een uitzonderlijk wielerjaar 2019… Onze Ravelse Axel Van Den Broek blijft verbazen in vrijwel alle wielerdisciplines. Zo werd hij twee weken geleden voor de 2de keer Belgisch Kampioen binnen één seizoen. Tijd voor een welverdiend overzicht.

AXEL 2019 1Net zoals Mathieu van der Poel het eigenlijk doet, maar dan bij de jeugd. Er zijn inderdaad heel wat paralellen tussen de onklopbare wielerprof en onze 14-jarige topper. Beiden domineren immers op in zowel het veld, bij het offroadbiking, als op de weg.

 

SEIZOEN 2019 : WEG & MTB

 

AXEL 2019 5Het afgelopen weg- en mountainbike-seizoen was voor Axel fenomenaal te noemen, net zoals het huidige veldritseizoen trouwens. Op de weg behaalde hij begin juni bij de aspiranten de provinciale titel in Arendonk in een massasprint. En op het Belgisch kampioenschap in Fernelmont pakte hij brons bij het tijdrijden (moyenne boven de 43km/u !) en zilver in de wegrit (59 deelnemers). Zijn wat tengere lichaamsbouw speelt enkel in deze discipline nog een beetje in zijn nadeel, maar de resultaten zijn zondermeer top.

 

Bij het mountainbiken deed Axel nog straffer. Nadat hij de provinciale titel pakte, ging hij op 20 juli in Houffalize als één van de favorieten van start. En die rol maakte hij meer dan waar, want de jongeling van wielerteam ACROG-Sauzen Pauwels-Balen BC nam voor het tweede jaar op rij de tricolore trui mee naar Ravels na een ijzersterke race.

 

ONKLOPBAAR IN HET VELDRIJDENAXEL 2019 2

 

In het veldrijden staat Van Den Broek al jaren op eenzame hoogte, hij veroverde er alle mogelijke titels. En ook in het huidige seizoen 2019-2020 valt er niet te tornen aan zijn status. Op 2 november vertrok hij in Arendonk op de laatste rij tijdens het provinciale kampioenschap, maar zelfs dat en een val in de eerste ronde konden hem niet van de eerste plaats houden. Enkele dagen later, op 11 november, reed hij het Vlaams kampioenschap in Lichtervelde. In de gietende regen en op een modderig parcours bleek er alweer geen kruid gewassen te Axel. Hij finishte solo en kreeg alweer een trui om de lenden.

AXEL 2019 4En dus trok de Ravelse kanjer op 24 november ook als de te kloppen man naar het Belgisch kampioenschap in Peer. Eens het 48-koppige peloton zich op gang trok pakte Axel de leiding. De eerste ronde kreeg nog een beetje weerwerk maar wanneer Axel in de tweede ronde even doortrok moesten de anderen passen. Het werd een solo slim en de leerling van Sport- en Handelsschool Turnhout won schijnlijk poepsimpel zijn derde nationale titel op rij.

 

En zo mogen we rustig spreken over een exceptioneel wielerjaar voor Axel Van Den Broek wiens ploeg vanaf 2020 zal omgedoopt worden tot Tormans – Acrog - Balen B.C. Vanaf dan start ook de samenwerking met Wanty-Gobert-Tormans, de ploeg van Hilaire Van der Schueren. Mogelijk wordt dat ook voor Axel een nieuwe stap richting schone carrière.

Proficiat Axel met al die schitterende prestaties.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren