IMG 9263 003

Afgelopen zondag werd in Ravels-Eel ter gelegenheid van de kermis de Grote Prijs Cafe Van Dun verreden. De niet minder dan 74 renners maakten er een snelle koers van. Winnaar werd Gelenaar Dries De Pooter die de Nederlander Bram Leerkes aftroefde in een spurt met twee.

IMG 9260 002Bijzonder mooi weer, een knap en ruim deelnemersveld en een meer dan behoorlijke belangstelling langs de kant van het parcours, meer konden de organisatoren niet wensen. Aan de start verschenen 52 Vlamingen, 19 Nederlanders en 3 Grieken. Die 3 van de voormalige Helleense Republiek zijn in eigen land toptalenten. Evangelos Sarris werd dit jaar nationaal kampioen op de weg en Ioannis Davarias vice-kampioen, Karatsivis Panagiotis werd dan weer Grieks kampioen op de piste in het omnium. Uit eigen dorp stond Joppe Leysen (Ravels) aan de start en ook ex-BMX Devil Lars Van Laer uit Wechelderzande kon op heel wat sympathie rekenen.

 KOERSVERLOOP

IMG 9278 002Tegen twee uur stelden de renners zich op ter hoogte van Cafe Van Dun en eenmaal het sein groen werd gegeven, knalden de jongelingen weg voor een wedstrijd van 88 kilometer of 22 rondjes op de vlakke omloop rond de kerk van den Eel.

Jeno Grootjans uit Lille moet zowat de eerste zijn geweest die probeerde weg te glippen uit het peloton, maar zijn poging werd al vlug in de kiem gesmoord. Ook het trio Herrygers, Avonds en Panagiotis kreeg amper ruimte. Hun voorsprong bedroeg maximaal 15 seconden en hield goed één ronde stand. En dan vond Rik Meeusen zijn tijd gekomen. Hij kreeg eerst Sibe Francken en even later ook Wout Heylen mee. Het trio bleef drie ronden overeind.

IMG 9289 002Even over halfweg probeerde nog eens een drietal, maar ook Hannes Van Bouwel, Jarne Van Dyck en nog eens Jeno Grootjans waren niet opgewassen tegen de intussen tot zo'n 60 renners gereduceerde grupetto. Het lukte evenmin onze Noorderbuur Xander Van Straten die een poging opzette met nog maar eens Rik Meeusen.

 

BESLISSING MET NOG 5 RONDEN TE GAAN
IMG 9340 002

Nog nog 20 kilometer voor de boeg trok Bram Leerkes uit het Nederlandse Twello flink van leer. Deze eerstejaars junior won vorig jaar een tiental wedstrijden bij de nieuwelingen en werd toen ook winnaar van de nationale tijdritfinale, ... een hardrijder dus. En dat had Dries De Pooter uit Geel duidelijk mee gekregen. De ook al eerstejaars van Koninklijke Balen BC, die onlangs nog primus was in Geel-Stelen en Herselt, kon zijn beste vorm wel gebruiken om zijn wagonnetje aan te pikken. Het duo raasde door, pakte al gauw 15 seconden om een ronde later al een bonus te hebben van een halve minuut. Een echte reactie uit het peloton bleef uit en de twee leiders bleven vlot samenwerken tot het einde.

In de spurt, na net 2 uur wedstrijd en dus een gemiddelde van net geen 44km/u, bleek er geen kruid gewassen tegen de snelle benen van Dries De Pooter. Leerkes werd dus tweede en voor de derde podiumplaats stond er geen maat op de Nederlander Stijn Hanegraaf. Hannes Van Bouwel en Rik Meeusen werden vier en vijf. IMG 9376 002

ACHTERAF

 Winnaar De Pooter was uiteraard blij me zijn zege : "Ik wist hoe sterk Bram Leerkes was en probeerde dan ook zo snel mogelijk te reageren op zijn uitval op vijf ronden van het einde. We hebben prima samen gewerkt en het dan onderling uitgemaakt in een sprint. Over mijn vormpeil mag ik niet klagen, de afgelopen weken won ik nog in Geel-Stelen en Herselt".

 IMG 9390 002

Bram Leerkes noemde De Pooter de terechte winnaar : "Hij heeft zeker zijn deel van het werk gedaan en was in de sprint gewoon sneller, ik kan leven met deze mooie tweede plek".

Tot slot spraken we ook nog even met Joppe Leysen uit Ravels. "Op het einde was het vat echt af, enkele ronden voor het einde moest ik afhaken in het peloton en mijn wedstrijd beeindigen. Het was mijn laatste wegwedstrijd, het seizoen is lang geweest want ik ben al vroeg op het jaar beginnen koersen. Het was wel fijn vandaag met zoveel supporters langs de kant", aldus de thuisrijder.

 

UITSLAG :  GP CAFE VAN DUN 2019 - Juniores 

1rawepo cameraFOTOREEKS © Patrick dR :  JUNIORES RAVELS EEL 2019 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren