van poppel wins

Danny van Poppel uit Poppel toonde zich gisteren de snelste in de laatste etappe de Driedaagse van West-Vlaanderen.
Nadat hij vorig jaar zijn allereerste profoverwinning vierde in de eerste etappe hield hij het dit keer bij de laatste rit. Tweede werd Kris Boeckmans (Lotto Soudal) en Michael Van Staeyen (Cofidis) completeerde de top drie.
 

"Ik ben heel erg blij!"

"Ik ben erg blij!", riep een uitgelaten Danny van Poppel na zijn zege. "Vorig jaar won ik de eerste stage, en nu win ik de laatste. In het begin van de race voelde ik me niet zo goed. Het was een zeer zware dag! Op het einde voelde ik me beter, maar toen was er een crash op de kasseien. Ik zat toen net achter de valpartij zodat ik niet meer kon aansluiten wanneer er zich een ontsnapping vormde. "
"Een grote 24-man sterke kopgroep gooide bijna onze zegeplannen overhoop toen de 17 rijders die zich door de valpartij hadden afgescheiden en de 7 eerdere vluchters samen kwamen. Het werd een lange achtervolging die dreigde te mislukken, maar met Etixx-Quick Step die de leiderstrui wilde verdedigen en daarbij de ploegen Katusha en Bora-Argon die ook de boot hadden gemist, waren meer teams geïnteresseerd in het inrekenen van de vluchters."
"Met minder dan zes kilometer te gaan was de samensmelting een feit, en kon het 50-koppige peloton sprinten voor de zege".
 

"Ben mijn broer erg dankbaar  voor deze winst."

"Het was niet gemakkelijk om de ontsnapping te neutraliseren, op de lokale ronden konden we hen zien rijden en ik zei tegen een aantal van de jongens om te wachten, niet te veel werken, en Stijn [Devolder] het peloton op sleeptouw te laten nemen", vervolgde Danny van Poppel zijn verhaal. "In de laatste ronde kregen we hulp van de GC teams en grepen we ze terug. In de finale hebben de jongens me een fantastische lead out gegeven, vooral mijn broer Boy [van Poppel] helemaal aan het eind. Dit is een droom voor twee broers! Ik ben erg blij! "
Boy van Poppel, de oudste van de twee broers en zussen Van Poppel, speelde een belangrijke rol in de overwinning van zijn jongere broer. Vandaag was hij de laatste man in het treintje van het Trek Factory Racing Team.
 
podium2
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren