Woensdagavond vond in de kantoren van het IJsklokje in Weelde de presentatie plaats van het IJsklokje Cycling Team 2013. De ploeg bestaat heden uit zeven renners, allen aspiranten, nieuwelingen of juniores. Twee jaar geleden werd het wielerteam van het IJsklokje boven het doopvont gehouden. En net zoals dat toen de betrachting was willen de clubleiders nog steeds jonge renners opsporen en begeleiden om ze later te laten doorstromen naar een goede beloftenploeg. De hoofdtak van de “ijsklokjes” blijft het veldrijden, al is er duidelijk ook ruimte voor een wegprogramma.

Mogelijk komen er de komende weken nog enkele rennertjes bij, aldus sportief verantwoordelijke Dennis Verhoeven, zelf nog een bedoorlijk renner geweest tot en met de categorie “elitie zonder contract”.  Toch blijft het de bedoeling om het IJsklokje Cycling Team bescheiden te houden, zo ongeveer een man of tien sterk. Het doel blijft om jonge coureurs te begeleiden tot ze op 18-jarige leeftijd kunnen overstappen naar een beloften- of amateurploeg. Goede trainingen, enkele stages (oa Ardennen en Florial in Lichtaart) en een nodige dosis koersinzicht moeten zo’n doorstroming bewerkstelligen. Een compact team biedt volgens Verhoeven ook heel wat voordelen. Zo kennen de renners mekaar allemaal en kunnen ze als een hechte groep werken om de prestaties te verhogen. Het IJsklokje kan zo’n ploeg bovendien extra steun geven, ondermeer met een ruim kledingpakket.

IJsklokje Cycling Team richt zijn pijlen vooral op het veldrijden, maar wil ook een degelijk wegprogramma rijden. In vergelijking met vorig seizoen verdwenen junior Yves Hereijgers uit Zondereigen en elite-dame Meggie van Beeumen uit de equipe, Sieben Embrechts uit Lichtaart daarentegen is een nieuwkomer.

Marc Van Gils, mede-bestuurder van het IJsklokje, had weinig woorden toe te voegen aan het betoog van Dennis Verhoeven. Hij vertelde dat het de bedoeling is om het wielrennen verder te blijven ondersteunen, zeker ook het IJsklokje Cycling Team. De familie Van Gils heeft het nu eenmaal voor wielrennen en de fietssport in het algemeen. En bovenal, wijlen Staf Van Gils, vader van Marc en oprichter van het roomijsbedrijf zou het niet anders gewild hebben. Het team is ook een soort eerbetoon aan hem, aldus Marc.

Tijdens de persvoorstelling voelde ploegleider Dennis Verhoeven zijn renners ook eens aan de tand over hun visie en doelen voor 2013. Hieronder noteerden we de belangrijkste uitspraken.

 
 
 
 

IJSKLOKJE CYCLING TEAM 2013 :

DIETER VOSTERS : Aspirant 13 jaar uit Poppel, kende een sportief geslaagd 2012 met tal van mooie ereplaatsen in zowel het veld als op de weg, won zelfs zijn eerste wegkoers in 2012 en scoorde naar eigen zeggen boven de verwachtingen, wil als sportieve duizendpoot toch alles op het wielrennen zetten en hoopt ook de komende jaren mee te kunnen spelen voor de overwinning.

RUBEN WOESTENBURG : Aspirant 13 jaar uit Poppel, kwam na een steengoed seizoen in Nederland in het team om in Belgie te rijden en deed dat erg goed met vele ereplaatsen, zegt qua niveau in de weegschaal te liggen met Dieter Vosters en wil graag profrenner worden.

THOMAS VERHEYEN : Nieuweling uit Vlimmeren, kwam vorig seizoen over van het DCM-team en voelt zich nu beter thuis in een kleinere club, reed enkele knappe wedstrijden met als hoogtepunt een 6de plaats op het Belgisch Kampioenschap, wil volgend jaar bevestigen.

GERT SMETS : Nieuweling uit Vosselaar, kwam ook over van DCM en hoopt bij het IJsklokje-team veel bij te leren, reed een behoorlijk seizoen, meestal op de tweede rij en wil vooral vooruitgang boeken de komende maanden.

STEFAN KOLEN : Junior uit Turnhout/Weelde, vreemde eend in de bijt binnen het team gezien hij vanaf nu alles zet op de weg en stopt met het veldrijden, voelde zich vooral door zijn gestalte niet wendbaar genoeg in het veld, beschikt volgens zijn coach wel over een stel sterke benen, rekent zelf op enkele top 10 plaatsen als 1ste jaars junior.
SIEBEN EMBRECHTS : Junior uit Lichtaart, is compleet nieuw als wielrenner, was 5 jaar actief volleyballer en speelde 5 jaar voetbal, deed ook aan paardrijden, kiest nu voor de fiets en weet eigenlijk niet echt wat hij mag verwachten.

JORAN MERTENS : Junior uit Ranst, komt zowel op de weg als in het veld goed aan zijn trekken, reed een goed seizoen in 2012 met als bekroning het eerste regelmatigheidscriterium van de gemeente Ravels waarbij hij gemiddeld de beste was over de 3 junioreswedstrijden binnen Ravels, was ook sterk in het veld met tal van ereplaatsen en goede uitslagen in a-wedstrijden, rekent op een overwinning in 2013, stapt in de winter over naar de beloften in het veld en hoopt daar vooral alle wedstrijden te kunnen uitrijden, naar onze mening is hij hiermee iets te bescheiden.

Mochten zich nog nieuwe renners melden bij het IJSKLOKJE CYCLING TEAM, dan komen we daar via dit medium graag op terug. We zullen de renners in ieder geval volgen de komende maanden, hun uitslagen nauwlettend in de gaten houden en zo nodig zeker verslag uitbrengen.

FOTOREPORTAGE :

https://picasaweb.google.com/109314426655420336398/IJSKLOKJECYCLINGTEAM2013?authkey=Gv1sRgCO-F7aqRmtyEVg#5860848679104781522

FOTO'S : ©  Luc Timmermans / Patrick de Rijk-Rawepo.be

  

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren