Het IJsklokje Cycling Team uit Weelde heeft zijn eerste seizoenszege beet. Afgelopen zondag 5 mei won Joran Mertens, vorig jaar nog eindwinnaar van het eerste Ravels wielercriterium voor juniores, een wedstrijd in Ezaart. In de Molse deelgemeente stonden er 45 deelnemers aan de start van deze koers over 87 kilometer. En het was Joran Mertens uit Ranst die twee uur later als eerste de finshlijn overschreed.

Het werd een snelle wedstrijd, de winnaar haalde een gemiddelde van ruim 43 km/u, met heel wat aanvallen. Toch was het wachten tot zowat halfweg koers op een definitieve ontsnapping. Toen reden acht renners weg uit het peleton, daarbij ondermeer Joran Mertens van het IJsklokje Cycling Team en zijn gewezen ploegmaat Seppe Gorrens uit Oud-Turnhout. Naar mate de wedstrijd vorderde viel achter de kopgroep het peleton helemaal uit elkaar. Drie renners probeerden zo de aansluiting nog te vinden, maar het waren toch de acht die sprintten voor de zege. En het was dus Joran Mertens die de bloementuil mee naar huis mocht nemen.

Deze overwinning is een opsteker voor het nog jonge wielerteam uit Weelde dat naast drie juniores ook twee nieuwelingen en vier aspiranten onderdak biedt. Met deze relatief kleine kern probeert sportief verantwoordelijke Dennis Verhoeven de jongeren in een soort van huiselijke sfeer de knepen van het vak te leren met als doel voor de renners een mooie toekomst in een groter team. Joran Mertens lijkt hiervan de vruchten stilaan te plukken. Nadat hij vorige week zijn wegseizoen al knap startte met een zevende plek in Bornem, was het in zijn tweede wedstrijd al raak. Hopelijk kan hij deze vorm nog wat opkrikken richting de eerste wedstrijd van het Ravelse Juniorencriterium. Die vindt op zondag 26 mei plaats in Weelde. De concurrentie is gewaarschuwd !

Uitslag:

1. MERTENS Joran VZW IJSKLOKJE - CYCLING 2. DEGHELDERE Jory DNCS/PRO 2012 CT 3. VAN DE WIJGAART Axel W.A.C. TEAM HOBOKEN (KON.) V.Z.W.

4. GORRENS Seppe VISTAMEDIA HAMME 5. VAN RENTERGHEM Boris WK NOORD-WEST-BRABANT 6. DE PROOST Jasper DE KASTELSE DURVERS V.Z.W. 7. VAN BEUSICHEM Joost UWTC DE VOLHARDING 8. MAES Jonas KONINKLIJKE EDEGEM BICYCLE CLUB & BMX VZ 9. BRUYNS Lotar KSV DEERLIJK-GAVERZICHT-MATEXI 10.VAN DEN BOSCH Brent DE KASTELSE DURVERS V.Z.W.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren