Van Poppel_Fans_b-800Gisteren zakte voor het eerst een delegatie van de recent opgerichte supportersclub "de-twee-van-poppel" af naar een wielerwedstrijd waaraan hun helden Boy en Danny Van Poppel deelnamen. De twee jonge Poppelse renners uit de "Trek-stal" zaten al sinds vrijdag in West-Vlaanderen voor de plaatselijke Driedaagse. De zaterdag-etappe werd dus bezocht door een dertigtal leden van hun supportersclub. En wat niemand vooraf had durven dromen, werd werkelijkheid. Alsof hij gestuwd werd door hun aanwezigheid snelde de jongste Van Poppel naar de zege na een massaspurt. Hij bleef vlotjes sprintkanon Napolitano voor. Klasse ! De supporters wisten met hun blijdschap geen blijf. Er vloeide zelfs tranen van geluk...

De bus vertrok 's morgens vanuit Poppel richting "de Vlaanders". De bus hield eerst halte aan de Kwaremont voor de doorkomst van het peleton aldaar. Kenners zagen toen al dat Danny fluitend naar boven reed... een goed voorteken.

Toen Danny enkele uren later als een duivel uit een doosje wegstoof uit het peleton om met overwicht de massaspurt te winnen ontplofte de supporters helemaal. Dat ze dit van dichtbij mochten meemaken was als een sprookje. 

Bij hun aankomst terug in Poppel, bij thuisbasis Mieke Pap, werd er nog duchtig nagevierd. Wij waren er als de kippen bij om een en ander vast te leggen.  Een toffe bende was het.

dannyvanpoppel 3DWVLDanny zelf was heel verrast
 
"Ik verras mezelf een beetje", verklaarde Danny Van Poppel uit Poppel zaterdag na zijn sprintzege in de eerste rit in lijn van de Driedaagse van West-Vlaanderen. "Het liep namelijk nog niet zo lekker dit seizoen. Misschien legde ik mezelf ook wat te veel druk op. Ik wou meteen presteren, maar ik mag niet vergeten dat ik nog maar 20 jaar. Deze eerste zege betekent heel veel voor mij. Voor een renner is er maar één doel en dat is winnen. Als er zondag een nieuwe massasprint komt, ga ik natuurlijk voor twee op twee, maar er zitten hier nog rappe jongens in het peloton."

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren