IMG 8344Het moeten zowat 250 supporters geweest zijn die gisterenavond verzamelden in Zaal Mieke Pap in Poppel voor de presentatie van de fanclub "De Twee van Poppel".  Deze supportersvereniging is opgericht met als doel de fietsende broers Van Poppel een hart onder de riem te steken en hen ook wat dichter bij "hun" volk te brengen. Zowel Boy als Danny, volgend jaar samen prof bij het Trek Factory Racingteam, waren zichtbaar tevreden over de opkomst. De brede lach op hun gezicht verdween dan ook geen moment tijdens deze leuke avond.

Jochem Van Oss en Marcel Verschueren uit Poppel zelf, en Joyce Foubert, de vriendin van Boy zijn het brein achter de fanclub. En ze hadden kosten nog moeite gespaard om het de aanwezigen zo goed mogelijk te maken. Ze hadden zelfs John Kooy, professioneel speaker bij ondermeer de Eneco Tour en zelf afkomstig uit Berkel-Enschot, weten te strikken om mee de presentatie te leiden. Verder was ook Henk Theuns aanwezig, een gepassionneerd wielerliefhebber die als een van de grootste verzamelaars van wielertruien te boek staat.

logo fanclub_vpFanclub voorzitter Jochem van Oss verduidelijkte tijdens de avond wat precies de bedoeling is van hun opzet. En die blijkt simpel. Men wil gewoonweg de talentrijke wielrenners gaan volgen, hen ook zelf dichter bij de fans brengen en ook busreizen inleggen naar grote wedstrijden waar de jongens aan de start komen. De veelbelovende start van hun initiatief deed hem al dromen van een eigen wedstrijd die dan eventueel de Grote Prijs Van Poppel zou kunnen heten. Hij hoopt in ieder geval nog zo'n 15 jaar plezier te mogen beleven met de wielrenners uit ons grensdorp Poppel. De fanclub zelf zal gehuisvest zijn ten huize Cafe-Feestzaal Mieke Pap in het Dorp in Poppel.

De wielercarrière van de twintigjarige Danny en zijn vijf jaar ouders broer Boy is zo stilaan wel bekend. Beiden raakten vanwege hun knappe resultaten in de jeugdreeksen vrij makkelijk aan enkele knappe ploegen zoals Rabobank, United Healthcare en Vacansoleil-DCM. En per 1 januari 2014 gaan ze aan de slag bij een absolute wereldploeg, Trek Factory Racing, het Amerikaanse team van toppers als Cancellara, de broers Schleck, Voigt, Popovych en Devolder.

We spraken ook even met Boy en Danny zelf en die voelden zich enorm vereerd door de belangstelling. Ze vertelden ook dat ze enorm gestimuleerd aan het nieuwe seizoen willen beginnen. Naast de motivatie die er al was na het tekenen van het contract bij Trek is er nu nog die extra impuls door het feit dat zovelen, waaronder heel wat liefhebbers uit eigen dorp, achter de coureurs zullen staan. Het kan niet snel genoeg 21 januari zijn voor de goedlachse broertjes, dan staan ze namelijk samen aan de start van de Tour Down Under, een zesdaagse rittenkoers in Australië. Daar willen ze al meteen hun visitekaartje afgeven.

Wij hier bij Rawepo houden jullie zeker op de hoogte ! Kijken kan ook op de website van de supportersclub : www.detweevanpoppel.com

Meer foto's van de perspresentatie kan u hier vinden : Album Fanclubpresentatie DTVP

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren