DRW Mol kop

De tot Koninklijk verheven Wielertoeristenclub De Rappe Wielen verwelkomden afgelopen zaterdag exact 500 sportievelingen voor de 7de Molenslop Express. Dat is een semi-klassieker met start aan het bekende sportcafé in Weelde die de fietsers vooral voert over Noord-Brabantse wegen. Meteen werd ook de nieuwste kledij van de club gepresenteerd.

IMG 2930De Molenslop Express werd vanaf dit jaar wat later op de kalender geplaatst om zo wat meer kansen op betere weersomstandigheden te hebben. En dat bleek afgelopen zaterdag een goeie zet. Het weer was prima, enkel de wind maakte de trip alsnog lastig. De goedlopende, netjes geselecteerde wegen maakten wel veel goed voor de sporters. Die konden kiezen uit vier afstanden tussen 60 en 122 kilometer met als referentiepunt steeds de bevoorradingspost op de grens van Meersel-Dreef en Galder. Daar kon men zich te goed doen aan sportdrank, fruit en koeken, ruim voorzien zoals dat bij die van De Rappe Wielen gekend is.

 

Met de 500 vertrekkers tikte de organisatie af op hetgeen wat ze verwacht had. Onder hen tal van leden van regionale clubs, maar ook enkelingen of kleinere groepjes van wat verder af. Een IMG 2954IMG 2948man kwam helemaal uit Ieper en was vooral verbluft door de mooie Brabantse wegen, en er waren ook twee koppels uit het Brugse, ook zij weten hoeveel moois hier te zien is. Ook vrienden uit Tisselt en Heultje kwamen af en zelfs een Sloveens koppel dat in Nederland woont vanwege hun werk rond Eindhoven zakte af naar onze Ravelse gemeente.

 

Achteraf hoorde men de vraag van een deelnemer hoe ze toch al die fraaie wegen hebben gevonden en aan elkaar hebben gesmeed... dat moet toch veel prospectie gevraagd hebben ? Het was een mooi compliment voor de organiserende club, naast het IMG 2971vele lof voor zowel afpijling, bevoorrading en ontvangst.

 

Hoewel de meeste leden van De Rappe Wielen werden ingezet om alles in goede banen te leiden, konden sommigen toch hun nieuwe tenue presenteren. Daarin viel op dat het fluo geel vervangen werd door goudgeel. Ook het ontwerp en het logo wijzigde. Zo vind je in het motief en logo een kroontje terug dat verwijst naar het 50-jarig jubileum van vorig jaar en de daaraan DRW nw tenueverbonden Koninklijke titel die de club mocht ontvangen van het Koninklijk Paleis.

 

Namens KWTC De Rappe Wielen wordt iedereen via deze weg nog eens bedankt voor hun deelname. Ook dank aan de uitbaters van 't Molenslop voor de medewerking.

 

FOTOREEKS : 7de Molenslop Express DRW - 2024

 

IMG 2958LOGO DRW nw 2024IMG 2937

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren