IMG 2165 Kop 001

De 6e editie van de Molenslop Express, een fietsevenement van de Vlaamse Wielrijdersbond georganiseerd door WTC De Rappe Wielen, is vorige zaterdag een succes geworden.

IMG 2134 001Deze semi-klassieker, sinds 2014 op de kalender, is voor vele fietsers een eerste echte afspraak van het nog prille seizoen. Terwijl de profs langs de Bloemenrivièra richting San Remo knallen, kunnen de sportievelingen in Weelde starten voor een prachtige tocht langs velden en bossen over schitterende, veelal Noord Brabantse binnenwegen.

 

De aantrekkingskracht van deze happening zit hem niet enkel in de mooie diverse routes, gaande van 60 tot 122 kilometer, maar zeker ook in de zeer gepaste start accommodatie van sportcafé ‘t Molenslop en de welgekende rijkelijke bevoorrading in Galder. Het enige wat die van De Rappe Wielen niet in de hand IMG 2152 001hebben is het weer, en dat was dit jaar goed te noemen, beter zelfs dan voorspeld.

 

De vroegste fietsers meldden zich reeds kort na zevenen toen een fraai voorjaarszonnetje met zijn eerste stralen het ochtendfris begon te verdrijven. Een passage langs de inschrijftafel en een eerste kopje koffie verder trokken ze op pad richting Baarle om zo verder over veel Nederlands grondgebied te rijden.

Eens aangekomen in Galder kon men wat kracht op doen bij de bevoorradingspost die stond opgesteld bij Garage Van Boxtel. Keuze was er alweer te over met een arsenaal aan fruit, koeken en sportdrank, ruim voldoende in ieder geval om de IMG 2147 001terugrit succesvol af te werken.

 

Op een enkele lekke band na verliep deze 6de uitgave perfect, zei het niet dat er op grondgebied Baarle Nassau een aanrijding plaatsvond waarbij twee wielertoeristen lichtgewond raakten. Een ongeduldige bestuurder van een Nederlandse bestelbus verlengd met een flinke aanhanger vond het nodig een klein groepje fietsers de pas af te snijden bij het voorbijsteken. Daarbij werd de ellenboog van een twintiger uit Geel aangetikt door de aanhanger met een valpartij als gevolg. Vooral diens fiets liep veel schade op. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, de Nederlandse politie kwam snel ter plaatse en stelde een onderzoek in.

IMG 2154 001

In totaal reden 490 sportievelingen, waaronder weer opmerkelijk veel vrouwen, de prachtige Molenslop Express. Naast wat biertjes en andere dorstlessers stroomden achteraf ook tal van complimentjes, altijd een opsteker voor de organisatoren.

 

WTC De Rappe Wielen bedankt alle deelnemers voor hun komst via deze weg. Ook dank aan de uitbaters van ’t Molenslop, Garage Van Boxtel, het Gemeentebestuur van Ravels en alle helpende handen die deze organisatie mee deden welslagen. En nu opIMG 2188 001 naar aflevering zeven, die komt er begin april 2024.

 

FOTO’S : 6de MOLENSLOP EXPRESS

IMG 2197 001

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren