IMG 8660 001

De Rappe Wielen uit Weelde pakten afgelopen zaterdag weer uit met hun semi-klassieker. Deze werd voor de zesde keer gehouden onder de noemer “3de Molenslop Express”. Het werd een succes over de hele lijn.

IMG 8672 001AANGEKRUISTE ORGANISATIE

Wat in 2014 begon als een experiment is de afgelopen jaren stelselmatig gegroeid tot een gewaardeerd fietsevenement. Na enkele uitgaven vanuit de De Bourgondische Brouwerij in Weelde wordt er sinds vorig jaar opnieuw gekozen voor ’t Molenslop als uitvalsbasis. Vandaar ook de deze zesde editie als 3de Molenslop Express stond geboekt. Deze zogenaamde semi-klassieker van de Vlaamse Wielrijdersbond, de grootste wielerfederatie van ons land, kende dus al een hele geschiedenis.

Na de erbarmelijke weersomstandigheden van de afgelopen weken en vooral weekends was het voor de organisatoren van De Rappe Wielen een hele opluchting dat er eindelijk beter weer was voorspeld. Dat deed hen vooraf al dromen van een geslaagde dag, en dat werd het ook.

 

IMG 8716 001OP PAD OVER PRIMA LANDWEGEN

Al kort na 7 uur kwamen de eerste sportievelingen aan bij ’t Molenslop. Met open armen werden ze ontvangen en na een koffietje konden ze op pad doorheen de Noorderkempen, maar vooral over de zeer goed berijdbare, rustige en langlopende Noord-Brabantse binnenwegen. Afhankelijk van de gekozen afstand doorkruisten ze de gemeenten Baarle, Minderhout, Meer en Meerseldreef in België en achtereenvolgens Castelré, Zundert, Rijsbergen, Galder, Sprundel, Rucphen, Chaam en Alphen in Noord-Brabant.

IMG 8750 001De sportievelingen stroomden vooral tussen 8u30 en 10u00 toe en al snel werd het aantal van 500 gehaald. Omdat er ook in de namiddag nog gestart kon worden voor de kleinere afstanden, men had in totaal keuze uit 4 omlopen (58, 78, 100 en 120 km), kwamen er daar nog 200 bij. Een getal waarmee men bij de wielerclub uit Weelde tevreden was.

Voor alle deelnemers was er een centraal gelegen bevoorradingspost bij garage Van Boxel in Galder, een plaats waar de organisatie maar al te blij mee is, mede door de geweldige gastvrijheid van de eigenaars. Daar kon men zich te goed doen aan sportdrank en een ruime keuze aan koeken en fruit…. En dat er hongerigen tussen zouden zitten, wist men al van vorige edities…

 

TEVREDEN DEELNEMERS

IMG 8745 001

De tocht op zich was weer dik in orde en ook over de bevoorrading en de locatie waren de deelnemers weer vol lof achteraf. Meer moet dat niet zijn, weten ze bij De Rappe Wielen.

Die met de auto tot Weelde kwamen konden nog een warme douche nemen om daarna met de rest nog wat na te praten in de gezellige cafetaria bij een fris biertje, een warme koffie of een heerlijk soepje.

WTC De Rappe Wielen bedankt alle deelnemers voor hun komst via deze weg. Ook dank aan de uitbaters van ’t Molenslop, het Gemeentebestuur van Ravels en alle helpende handen die deze organisatie mee top maakten.

 

FOTOREEKS : 3de Molenslop Express - De Rappe Wielen (PdR)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren