IMG 5402

Het was de voorbije jaren wel eens anders, maar afgelopen zondag waren de weergoden het kermiscomite van de Weeldestraat nog eens gunstig gezind. Dus konden de wielertoeristen van Groot Ravels en omstreken zich weer eens laten gaan in een gemengde groep fietsliefhebbers tijdens de kermisrit.

 IMG 5406Deze jaarlijkse weerkerende kermisrit begon eigenlijk met een valse noot gezien er te weinig mobiele seingevers kwamen opdagen. Te weinig motards betekende meteen dat de groepen A en B tesamen moesten rijden en dat was niet naar ieders zin.

 

Maar "swoit", om kwart na acht vertrek het eerste peleton onder escorte voor een tocht van 85km doorheen de Noorderkempen. Even later ging groep C voor een ritje van zo'n 70km de weg op, grotendeels bestaand uit het vrouwelijk wielergeweld van onze gemeente. In totaal schreven er 124 sportievelingen in, niet slechts als je weet dat binnen onze dorpsgrenzen tal van activiteiten stonden gepland op deze 11de junidag.

IMG 5424 

Onderweg deden zich geen noemenswaardige feiten voor en ook de vooropgestelde snelheden werden keurig gerespecteerd. 

 

Achteraf was de feesttent naast “De Bourgondische Brouwerij” aardig gevuld met na-keuvelende fietsers die zich te goed deden aan een goei pint, ne Leffe of een bakske koffie. Bovendien konden de meesten nog huiswaarts keren met een prijsje uit de aanwezigheidtombola.IMG 5430

 

Het kermiscomite dankt bij deze nog eens de plaatselijke wielerclubs voor hun medewerking en deelname, de gemotoriseerde (professionele) seingeversbrigade aangevuld met enkele plaatselijke motorvrienden voor de goede en veilige begeleiding, en de bedrijven (IJsklokje en garages Heda en Marc Bols) die zorgden voor de volgwagens, inclusief chauffeurs. Zonder hun inzet was deze organisatie niet mogelijk geweest, vandaar hartelijk dank en hopelijk tot volgend jaar. De opbrengst kwam geheel ten goede aan de kinderspelen.

 

 

FOTOREEKSKermisrit Weelde 2017

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren